Jó joghurtorta receptet tudd valaki?
Nézegettem a neten de sajnos nem igazán vált be az egyik amit tegnap készítettem, bár már rájöttem mi lehetett a baj.
A cukrot, joghurtot, zselatint felforraltam majd hűlni hagytam. De észrevettem, hogy így kipelyhesedett az egész keverék már itt nem tetszett a dolog. Majd a habtejszínt felvertem, mikor kihűlt a joghurt összekevertem. Viszont nem állt össze, a zselatin nem kötötte meg az egészet így nem lett jó. Szerintem amúgy nem keverni kellett volna hanem géppel még összedolgozni bár nem tudom, mert akkor meg lehet szétesik...tanácstalan vagyok. Valaki esetleg tud egy tuti receptet?
Köszönöm előre is.
Szia! Nem szabad felforralni! csak addig kell melegíteni amíg a zselatin feloldódik benne. Itt a hiba.
Én ez alapján a recept alapján készítem, és mindig sikerül:
www.receptkiraly.hu/joghurt-torta/
Szia!en így keszítem:
Egy nagy pohar natur joghurt,egy nagy gyümölcsjoghurt,osszekever..amilyen a gyümijoghurt olyan gyümolcsot darabolok bele...cukor ízles szerint..
Felverek tejszinhabot jo keményre.
Egy csomag zselatin(nezd meg a hatuljan mennyi folyadekhoz eleg egy csomag,lehet h ketto kell) beleontok egy poharba es pici hidegvizet raontok epp h ellepje..hagyom megdagadni par percig es beteszem a mikoroba annyi idore h feloldódjon de ne forrjon,es belekeverem a joghutos kutyulékba,majd beleforgatom a tejszinhabot is. Nekem ez igy egyszeru es bevalt,tortaformaban csinalom es sutok ala piskotat.
Köszönöm a válaszokat :) Akkor ez volt a gond a forralás. Ez a recept akkor kuka:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!