Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tapasztalt kenyérsütők! Mi a...

Tapasztalt kenyérsütők! Mi a puha héjú kenyér titka?

Figyelt kérdés

Házilag sütök kenyeret, de sajnos mindig kemény, vastag héja lesz. Meddig süssem és hány fokon? Mit tegyek még bele és mennyit? Ha vízzel teli edényt teszek a sütő aljáva, az tényleg segít puhán tartani? Amikor kész, be kell vizezni a tetejét?

Ahogy készítem: öregtésztával csinálom, liszten, vizen, són és aszkorbunsavon kívül más nincs benne.


2014. jún. 29. 12:35
 1/2 A kérdező kommentje:
*aljára, aszkorbinsavon
2014. jún. 29. 12:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Én a ropogós, kemény héjat szeretem így csak lisztezem a kenyeret alul és felül is, amikor vizeztem, akkor mindig felpuhult, és a sütési idő is befolyásolja, ha sokáig sütöd, akkor keményebb, ha világosbarnára, akkor puha lesz.

Sütőbe tegyél vizet mikor sütöd és amikor elkkészül a kenyér, akkor is spricceld be vízzel, nekem ettől puhult fel mindig.

2014. jún. 29. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!