Milyen konyhai műveletet utáltok a legjobban sütés-főzés közben?
Értem ezalatt, krumplipucolás, panírozás, mosogatás,... és ezernyi dolog van/lehet , ami utálatos számunkra.
csak kíváncsi vagyok, mások hogy vannak ezzel.
Amit nagoyn utálok, azt nem csinálom :) Pl. sosem panírozok, a krumplit csak akkor hámozom, ha muszáj (a héjában sültet sokkal jobban szeretem, általában csak megmosom és ledörzsölöm kicsit). Tésztát sem gyúrok, dagasztok - a férjem viszont ezt nagyon szereti, úgyhogy ő a kenyér-és tésztafelelős, nagyon jól csinálja :)
Régebben nagoyn utáltam a gombát megpucolni - lehúzni a külsejét és kikaparni a spóratokokat, így tanította édesanyám - így inkább nem is igazán ettem gombát. Szerencsére azóta rájöttem, hogy a gombát igazából csak folyóvíz alatt kell megmosni, és egyáltalán nem kell pucolni szinte.
Szintén utálom a húst feldolgozni, ezt is többnyire a férjem csinálja, őt nem zavarja. Mondjuk én nem is eszem, szóval...
Hja tényleg olajban sütni is utálok (az otthon ugye bevett 15 centi mély olajban sütésre gondolok), azt sem csinálom :D Helyette mindent sütőben vagy serpenyőben, minimális olívaolajjal vagy szezámolajjal, tökmagolajjal stb.
A mosogatást is szívből gyűlölöm, de szerencsére már van mosogatógépünk :) Maga a megváltás :D
Most a meggymagozás az aktuális, nagyon unalmas és ragad minden. Az apró csicsóka hámozása is idegőrlő tud lenni.
Ezen kívül egyértelműen a mosogatás volt a legrosszabb, de éppen ezért befektettem egy mosogatógépbe, megérte.
Panírozást, mert hatalmas koszt csinál.
Zöldségpucolást csak addig utáltam, amíg vidéken éltem saját kerttel, pincével. amióta panelben vagyok, és megveszem a piacon a szép zöldséget, azóta nincs vele gondom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!