Te is bele kóstolsz ugyan azzal a kanállal az ételbe, ha főzöl? Finnyás vagyok, mert nem akarok nyálat cserélni a rokonaimmal?
Mondjátok hogy beteg vagyok, de utálom, hogy főz tesóm, vagy anyám, vagy rokonom és bele kóstól a fazékba majd izlelget majd megint bele kóstól 3, 4x egymás útán!
Ha én főzök, akkor ha kell 3 külön kanállal kóstolóm meg, nem érdekel, ha 3x kell mosogatni!
És beszólnak, hogy ne legyek már finnyás "családban marad!" fúj! Pont ez az! Nem akarom tesóm nyálát az ebédben, se rokonokét!
Az, hogy a barátnőmmel csókolózok az kicsit más!
Még azt mondják, hogy nem lesz nyálas a kanál! Higy ne lenne az? Amikor a szájába vette 4x egymás után, majd a fazékba kanalazik vele?
E jönnek, hogy az étterembe a szakács bele is köp...
Akkor már köpjenek ők is az ebédembe?
Külön főzök magamnak, és meg vannak sértve, hogy nem kell a "családi nyálas" főzelék!
Te is bele kanalazol 4x minimum a családi fazékba?
Semmi gond, másoknak is vidám perceket szereztél... :D
szerintem se gondolta senki szó szerint, de bakinak jó volt:)
Az ugye megvan, hogy a főzés magas hőfokon történik, amit a bacik, vírusok nem szeretnek?
Engem különösebben sosem zavart, ha a legszűkebb családi köröm belekóstol a fővő kajába...ez persze nem igaz a tágabb családra, akiket ritkábban látok, kevésbé ismerek. Ott külön kanál játszik.
Amikor a barátnőd sunáját nyalod, előtte remélem jól áttörölgeted domestosszal, meg a farkadat is, orál előtt, mert azokon a tájakon élnek csak igazán "pompás" kis bacik, kórokozók! XD - bocs, ezt nem bírtam kihagyni XD finnyásaknál ezt a poént mindig ellövöm :DDDDD én jól szórakozok rajta, ők kevésbé, nem is értem miért :DDDDDD
Én csak akkor ha tudom, hogy abból az ételből senki más nem eszik :)
De ha úgy főzök, hogy másoknak is akkor persze elmosom mindig a kanalat. Vagy merőkanállal egy kis tányérkába szedek ki egy keveset és úgy kóstolgatom. A merőkanál érintkezik a számmal szóval abból baj úgy nem lehet.
#14/14
És amit a kis tányérkába szedtél, azzal mit csinálsz?
"De ha úgy főzök, hogy másoknak is akkor persze elmosom mindig a kanalat. Vagy merőkanállal egy kis tányérkába szedek ki egy keveset és úgy kóstolgatom. A merőkanál érintkezik a számmal szóval abból baj úgy nem lehet."
Ja amúgy a merőkanál NEM érintkezik a számmal. Az kimaradt :D
Kérdező, akkor ne menj étterembe. Nem köpnek bele a szakácsok, de nem feltétlen figyel mindegyik szakács arra, hogy a kóstoló kanalat váltogassa. (pl én figyelek erre a konyhában, de otthon nem, mert otthon senkit se zavar)
Szerintem ez finnyásság. Nem köpködünk bele kóstoláskor a kajába, vagy a kanálra. Az a minimális nyál ami így a kajába kerül, bele kerül akkor is, ha a kaja felett beszélgetünk, és a mikro nyálszemcsék kirepkednek a szádból. Szóval, ha főz anyud, tiltsd meg neki hogy megszólaljon a kaja fölött. Kb ugyanannyi nyál kerül a "nyálfőzeléketekbe" ezúton, mint kóstolás útján. Nagyjából semmi.
Soha nem mossuk el itthon a kanalat kostolas utan. Sosem lattam meg ilyet h valaki elmosta volna. A nyal tenyleg nem kerul ra mert nem lenyalogatod hanem felszurcsolod az etelt. Arrol nem is beszelve h azon a hofokon elpusztul minden.
Egyebkent egy nivos szalloda konyhajan dolgozom. A szakacsok mindig belekostolnak, van hogy az ujjukt dugjak bele es azt nyaljak le, illetve ha kiborul az etel a foldre, asztalra, azt utana visszalapatoljak es csinalhak tovabb.
Azért az már sok. (Kiborul az étel visszalapátolják és mehet tovább)
Más dolog ha egy virsli kiugrik a serpenyőből az asztalra, és gyorsan visszadobod, és más az, ha valamit úgy kell visszalapátolni.
De lényeg a lényeg: olyan minimális nyál kerül az ételbe, hogy az egyenlő a 0-val.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!