Valaki leírna nekem egy házi ketchup receptet?
Na szóval én elsőre kevás adagot csináltam tegnap este!
Kell hozzá:-paradicsomlé
-só
-paprika (az ami olyan poros) aszem őrölt vagy hogy mondják
-cukor
-oregánó
-őrölt bors
-liszt
Na én ugy csináltam hogy egy edénybe tettem aszem olyan 2 dl paradicsomlét, tettem kicsit több mint egy csapott kanál lisztet és paprikát, borsot, sót ízlés szerint (én borsból hát kb egy csapott teáskanálnyit sót 2-3 csipetet, oregánót lehet bőven! finom íze lesz tőle! Ezt az egészet fel forralom lehűtöm és máris ehető! de ha hagyod másnapig pihenni, addig össze álnak az ízek olyan mint egy pizzéria ketchupja!
U.I.: a hozzá valókat kötelező hidegen bele tenni mert ha melegen teszed bele pl.: a lisztet vagy apaprikát akkor nagyon csomós lesz! Szóval mindent hidegen tegyél bele keverd el és akkor forrald! a liszt sűrűsíti! De NE tegyél bele sokat mert nagyon grizesnek fogod érezni! nem lesz sűrű kb mint a joghurt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!