Leveles tésztából sajtosrúd. Hogyan?
Mirelit leveles tészta, 6 lap van benne. Hagyom kiolvadni, az oké. Azt nem tudom, hogy hány réteg tészta kell a rudakhoz? A lapok közé fűszeres tejfölt kennék, illetve a másik fajtához fűszeres-ketchupös darált húst (nem nyers). Plusz a tetejére sajtot reszelnék.
Olvastam, hogy a lapokat kb 2-3 mm vastagságúra kell nyújtani. De mekkorára fog "megnőni"? Elég 3 réteg tészta?
Valami ilyesmit szeretnék: [link]
Mármint kinézetre. A lapok 3 mm vastagak így gyárilag. Én úgy gondoltam volna, hogy egymásra teszek valamennyi lapot, és a lapok közé kenem a tejfölös illetve a ketchupös "tölteléket", csak hogy jobb íze legyen. (Lehet, hogy húst nem is tennék bele.) Miután megkenném az egymásra tett lapokat, felszeletelném rudakra, és úgy sütném ki. Ez így kivitelezhető?
Szerintem ezeket már nem kell nyújtani, hanem lehet szabni, vágni kívánt méretre. ha rudat akarsz, akkor rudakra, és majd fel fog emelkedni. elvileg..
Én mindig olyat vettem eddig még, ami egy kisebb tömb és azt kell kinyújtani 3-4 mm vasragra, hogy rudat vagy párnát, batyuk készítsek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!