Ha leveles tésztából csinálok rétest, akkor mennyire kell megtölteni?
Figyelt kérdés
Az egész tésztán oszlassam el a tölteléket, vagy csak a feléig, vagy csak az elején?2014. febr. 6. 18:20
1/8 anonim válasza:
jó kérdés...
anyukám szokott néha, de neki nem jön össze
tűl sok a száraz tészta
ennek ellenére nem hiszem, hogy az egészet be kéne kenni,
mert az már nem rétes, hanem beigli
2/8 anonim válasza:
Leveles tésztának én a közepére szoktam jó sok tölteléket halmozni, majd kát oldalát ráhajtom.
3/8 anonim válasza:
Én pont mult héten csináltam, és nem lett jó. Átadom a tapasztalatomat. Fogtam a leveles tésztát, és ahogy volt megkentem barack lekvárral, persze jó vastagon, hogy finom legyen. Szorosan feltekertem, és betettem a sütőbe. Kivülről szépen megsült, ahogy kell pirosra, ropogósra. Mikor felvágtuk, akkor láttuk, hogy belül teljesen nyers. Rengeteg volt a lekvár, és szoros a tészta, nem tudott átsülni. Na legközelebb csak éppenhogy fogom megkenni, és lazán csavarom fel. És lehet, hogy kicsit tovább is kellene sütni. Tehát kevés töltelék, és laza csavarás. Hajrá.
4/8 anonim válasza:
Leveles tésztából nem lehet jó rétest sütni. már én is próbáltam, szalonnás, sületlen lett a közepe.
Maradok a réteslapnál.Annak a szélére szoktam tenni a tölteléket, és konyharuha segítségével felgöngyölni.
5/8 anonim válasza:
Azért lett nektek rossz, mert feltekertétek, nem szabad feltekerni a leveles tésztát. Középre a töltelék és két oldalt összehajtani úgy, hogy a közepe ne fedje egymást, így nagyon finom lesz.
6/8 anonim válasza:
Bocs, de én ugy csináltam, ahogy rá van irva. Az feltekerést ir, és tényleg nem jó-
7/8 KukeszIV válasza:
Leveles tésztából is lehet, nagyon jó réteseket csinálni. Én pék szakmában tanulok, és a Tiroli rétes is abból készül, én itthon saját tésztát szoktam csinálni, nem veszek fagyasztottat, nem ugyanaz. Én a rétest, túróval szoktam megtölteni, és úgy, hogy csinálok egy alapot, mondjuk 12cm hosszúra, akkor utána a túró, vagy amilyen tölteléket használsz, és a tetót pedig 10-11cm-re mondjuk. Bér, ha 10-re csinálod, jobb. A felső tésztát, én rétesvágóval vagy egy késsel, még meg is mintázom, így a pára is kijön belőle, és jobban is néz ki. Nem fog beázni a tészta, a vaj olvadása miatt. Ha nem aktuális, akkor bocis, de még csak most olvastam a kérdést. :) De azért, remélem segítettem valakinek. Üdv, további szép napot! :)
8/8 KukeszIV válasza:
Ja, és a tölteléknek a tészta szélétől, kb. 1-2 cm-re kell lennie, azon a részen illeszkedik össze a tető, és az alj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!