Milyen házi praktikákat ismertek arra, hogy hogyan gátolható meg a lekvár kifolyása a hájas/vajas tésztából? Aki a sütőlekvárt javasolja, kérem szépen ne írjon, tele a spájz :D
Figyelt kérdés
Próbálkoztam már az étkezési keményítővel és a kekszporral. Az első szamár megoldás, a másik pedig jellegtelenné teszi a házi lekvárom :)2013. okt. 16. 21:18
1/6 anonim 



válasza:





Én újabban minden gyümölcsös lekváros süteménybe grízt szórok.Az összeszedi a levet,megdagad de nem ad ki ízt magából.Szóval nem is látszik,nem is érződik. Próbáld meg.
2/6 anonim 



válasza:





Csak olyan lekvárt kell bele tenni, amit otthon főztél, és nem befőző cukor van benne. A befőzőcukorban vagy zselatin, vagy almapektin van, ami a meleg hatására megolvad, és kifolyik a tésztából.
Keverj a lekvárhoz darált diót. Ez nem ront az ízén, bár a zselatint sem a dió, sem gríz stb. nem fogja fel.
3/6 anonim 



válasza:





En is a nagyim lekvarjaval szeretem,az pedig gyakorlatilag folyik alapbol. En diot keverek hozza,apritottat es eddig bevallt,mert meg nem folyt ki. Massal nem is probalkoztam.
4/6 anonim 



válasza:





A házi lekvárodból annyit,amennyit a süteményedbe szánsz,egy kis lábosban forrald össze 3:1-ben lekvár zselésítővel,Ha kihűl,kemény is lesz,az íze sem változik és nem folyik ki a sütiből.De,ha egyébként is zavar,hogy nagyon folyékony,akár nagyobb mennyiséget is átfőzhetsz így,tartósító már nem kell bele,csak ki kell dumsztolni.De 1-2 üvegnyinél többet nem érdemes,mert nem lesz annyira elálló.
5/6 anonim 



válasza:





Bocs,elfelejtettem:sütésálló dzsemfix a neve.
6/6 A kérdező kommentje:
A dzsemfix-ben gondolom ugyanaz az anyag van, mint az étkezési keményítőben. A diót többen írtátok, szerintem ez lesz a nyerő (avagy a dejó, bár az már nem dió :P). búzadarával meg nem szeretek dolgozni :) Köszönöm a válaszokat! :)
2013. okt. 17. 12:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!