Hogy készítik a házi pizza tésztát? Mi a receptje?
Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 19:58
1/11 anonim válasza:
Nem tudom mások hogyan szokták.. de én majdnem egy kiló liszthez hozzákeverek majdnem egy egész élesztőt, meleg vízzel gyúrom..és beleteszek egy fött krumplit is..majd állni hagyom 40 percig.. ennyi. néha fűszerezem is a tésztát..
2/11 anonim válasza:
az én receptem:
fél kiló liszt
fél dl olívaolaj
egy csapott kanál só
egy csapott kanál oregano
kevés bors
3 dl vízben felfuttatunk kevés cukorral egy egész élesztőt
összedagasztjuk, 1 órát kel, kinyujtjuk, rá a paradicsomszósz és feltétek.
sütőben 180 fokon kb fél óra.
4/11 anonim válasza:
5/11 A kérdező kommentje:
Elég nekem egy nagyon egyszerü recept is! Köszönöm az eddigieket! Jár egy zöld kéz!
2010. jan. 2. 20:22
6/11 A kérdező kommentje:
azt az egyszerüt le is írhatja valaki! :D
2010. jan. 2. 20:23
7/11 A kérdező kommentje:
még csak 15 éves szakácsnak tanuló vagyok de még profi nem vagyok és elég lesz egy egyszerü is de nem koptatom tovább a szám! :D
2010. jan. 2. 20:24
8/11 anonim válasza:
Majdnem egy kiló liszt, majdnem egy egész élesztő... mi ebben a nem egyszerű?:D
9/11 A kérdező kommentje:
jó de a majdnem az lehet egy egész is nem?
2010. jan. 2. 21:33
10/11 anonim válasza:
Ez a legjobb recept szerintem, vékony, puha tészta, ropogós széllel, imádom! Évekig kerestem a jó pizzatésztareceptet, mire ezt megtalálatam:
Pizza 2 nagy kerek
1 dl tej, 1,5 dl víz, 1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztő, 40 dkg liszt, 1,5 teáskanál só, 3 evőkanál oliva(vagy ét)olaj.
Gyúrjuk, megkelesztjük, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, pizzakrémmel megkenjük, rá tesszük a feltéteket, reszelt sajtot és forró (220 fokos) előmelegített sütőben sütjük 10-20 perc alatt kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!