Ki tud egy klassz hazi keszitesu PIZZA receptet? (plusz kedvenc pizza? )
valaki hasonlot tud mint amiket a pizzeriakban sutnek???
19/N hawaii
bármelyik jó amit neten találsz
például.
kb igy szoktuk mi is. de (még ma) pl tej nélkülit fogunk csinálni mer van egy tejérzékeny a rokonságban akik jönnek.
rátétnek meg bármi ami eszedbejut, én személyszerint sonka gomba kukorica egyéb zöldségek bab hagyma olivabogyo, vagy lehet akár halas is, én mindegyiket szeretem. a hawaii t kivéve, nemtudom miért, az ananász annyira nem jön be pizzan.
:) jo sütést
Nekem ez jobban tetszik:
Mi is kb. így csináljuk. A pizzatészta lényegében kenyértészta, abban meg ugye nincs tojás meg ilyen hülyeségek...
Anyósom pedig ezt a receptet szokta, ekkora mennyiséget ritkán csinálunk, de nagyon jó:
- 50 dkg liszt
- 5 kávéskanál só (csapott)
- fél evőkanál margarin
- 3-4 dl víz
- 1/3 élesztő
- kiskanál cukor
Élesztőt felfuttatod, víz helyett én tejet szoktam használni. A lisztbe belekevered a sót, aztán elmorzsolod a lisztben a margarint, mehet bele az élesztős tej vagy víz, aztán az olaj és jól összegyúrod, dagasztod. 1 órát jó ha kel langyos helyen, aztán mehet a sütőbe. Én elő szoktam sütni mielőtt ráteszem a feltétet, kb. 10-15 percig 180-200 fokon. Csak annyira, hogy picit már megpiruljon az alja. Aztán kiveszem, mehet rá a pizzaszósz és egyéb feltétek, ki mit szeret.
Szószt így szoktam:
Nagyon kevés vöröshagymát (kb. negyed fej) nagyon apróra vágok, 1-2 evőkanál olajon megpirítom picit, aztán mehet bele kb. 1 fej fokhagyma, azt nem nagyon pirítom, mert megkeseredik. Aztán mehet a sűrített paradicsom, annyi, amennyi kb. elég lesz a pizzá(k)ra. Rakok még bele 1-2 kávéskanál erőspistát, házi darált paprikát, oregánót, bazsalikomot, sót, borsot. Addig főzöm, amíg szép sötét vörös színe, és jó sűrű állaga lesz, kb. 2-3 perc elég neki hozzá. Ha nincs sűrített paradicsomod, akkor ketchup-ból is lehet csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!