Sertés combból milyen tuti ételt lehet készíteni? Pörköltön, és rántott húson kívül :-).
Brassói aprópecsenye.
Bármilyen raguszerű étel (apróra kockázott husi fűszeresen, a végén zöldségekkel összesütve).
Darálva fasírt, milánói makarónira szósz.
Pl.búbos húst.A húst zsirozott tepsibe teszed,a tetejére tölteléket és tejfölt,kevés vizet rá,és készre sütöd.
De készíthetsz belőle csíkokra vágva tokányt,vagy zöldséges húst is.Vagy lehet betyárfalatot is készíteni belőle.A húst kisebb szeletekre vágod,felteszed zsírban( ne olajban,mert nem lesz jó szaftja),mint a pörköltet,Kicsit átforgatod,sózod,borsozod,oregánót és szerecsendiót teszel rá,kevés vízzel párolod.Mikor már majdnem puha,felöntöd ketchuppal,és készre főzöd.Sűrű szaftjának kell lennie.Közben virslit félbe vágsz,keresztbe beirdalod( mint a szalonnát szokás) és olajban kisütöd őket.Szép karikák lesznek.Törtkrumplihoz adj egy-két tojást,és annyi lisztet,amennyit felvesz.Kanállal szaggasd bő olajba,és ezt add fel körítésnek a hús és a virsli mellé.(Esetleg sültkrumpli is jó körítésnek) Ha van zöldpaprikád,azt tehetsz a tányérban a tetejére.Salátát is adj hozzá valamilyent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!