Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami háztartási kekszes...

Valami háztartási kekszes süti-recepted van?

Figyelt kérdés

Nincs darálóm!

Viszont van: rum, citrom, liszt, cukor, kakaó, csokidara, porcukor..

2010. jan. 1. 21:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha van két nagy tejfölöd, 20 dkg porcukrod és 3 vaníliacukrod valamint 3-4 zacskó háztartási kekszed és esetleg zselatinod akkor tudok! :D
2010. jan. 1. 21:43
 2/11 A kérdező kommentje:
Tejföl és zselatin nincs:(
2010. jan. 1. 21:51
 3/11 anonim ***** válasza:

Kekszes-almás sütés nélkül

Hozzávalók:

• 1 kg alma,

• 8 dl+8-10 evőkanál víz,

• 20 dkg cukor,

• 3 csomag (12 dkg) főzni való vaníliás pudingpor,

• 50 dkg szögletes formájú háztartási keksz,

• 3-4 evőkanál kakaópor,

• 4 evőkanál porcukor,

• 5 dkg vaj

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk, de elég szeletelni is, úgyis puhára fő. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28x23 centis (kb. ½ gáz tepsi) tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krémet óvatosan, egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral meg 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a vajat hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni (meg kell próbálni az alsó sor keksz fölé helyezni a felső sort, és akkor szépen lehet majd szeletelni)

2010. jan. 1. 22:04
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Várok még ötleteket!

2010. jan. 1. 22:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Nah mind1 azért leírom :D (Első válaszoló vok)

- 2 nagy tejföl

- 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)

- 3 vaníliacukor

Ezeket összekevered fincsi krém lesz belőle aztán egy sor keksz egy sor krém stb. :D A végén meg a tetejére zselatin és be a hűtőbe :) Mikor a tejfölös massza átitatta a kekszet finom édes, puha sütit kapsz! Egyszerű és finom én imádom! ;)

2010. jan. 1. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:

Második vagyok, nézd mit találtam:

[link]

2010. jan. 1. 22:35
 7/11 anonim ***** válasza:

1/2 kg összetört háztartási keksz(nem darált)

1 felovasztott rama

40 dkg porcukor

3 egész tojás

3 kanál kakaó

rum

Vizes celofánban rúdra kell formálni

Másnapra jó

2010. jan. 1. 22:37
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt a betyárját!!!!! NAGYON KÖSZI MINDENKINEK!!!!!!
2010. jan. 1. 22:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Nutellás keksztekercs

Hozzávalók:

• 30 dkg háztartási keksz,

• 1 evőkanál porcukor,

• 1 csésze erős feketekávé,

• 10 dkg vaj,

• 200 g Nutella,

• darált mogyoró

Elkészítés

A kekszet megdaráljuk (én inkább apróra szoktam törni) és a porcukorral összekeverjük. Annyi kávét adunk hozzá, hogy megformálható tésztát kapjunk. Megnedvesített fóliára simítjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A Nutellát a vajjal habosra keverjük, és megkenjük vele a tésztát. Fólia segítségével felgöngyöljük, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Forró késsel ferde szeletekre vágjuk, tálaláskor megszórjuk darált mogyoróval.

2010. jan. 1. 22:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem elsőé nagyon fini lehet :) Meg persze mindekié :) ... Most olyan éhes lettem! :D
2010. jan. 1. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!