Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a babot az áztatólé...

Miért kell a babot az áztatólében megfőzni?

Figyelt kérdés
Mindig azt írják,hogy abban a lében kell feltenni főni, amelyikben áztattuk. Valaki nem tudja miért? A másik: mit tehetnék, hogy ne pattanjanak szét a szemek főzés közben,hanem szép egészek maradjanak?
2009. dec. 31. 13:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Az áztatólébe kioldáodnak az ásványi anyagok, és ha kiöntenéd, akkor a legértékesebb részt dobnád el.

Ha nem fözöd túl, akkor nem pattannak szét - meg csak gyöngyözve fözd, ne forrald.

2009. dec. 31. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én pont hogy fordítva csinálom, azt a vizet, amibe áztattam, azt kiöntöm, mert abba "kiáztak" azok az anyagok, amelyek puffasztanak! Új vízbe teszem fel, mert így nem bántanak a szelek evés után!
2009. dec. 31. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nem tudjátok ez a lencsére is érvényes? Vagyis ugyanabban a lében kell feltenni?
2009. dec. 31. 13:37
 4/4 anonim ***** válasza:
en sem az aztatoleben fozom:)) a lencset sem
2009. dec. 31. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!