Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet jól megfőzni a...

Hogyan lehet jól megfőzni a riszt? (nem dobozost)

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy dupla mennyiségű vízzel kell felengedni, valameddig még főzni majjd lefedni és várni és kész is. A víz el szokott róla tűnni, de a belseje kemény szokott lenni. Valamelyik persze puha,de nem az igazi. Hogy csináljátok, hogy ne legyen kemény vagy trutymós a rizs?
2011. febr. 21. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Pohárban, bögrében kell kimérni a rizst, és ahhoz képest dupla mennyiségű víz.

Megpirítod a rizst, felöntöd a vízzel, megvárod míg felforr, aztán minimumra veszed a tűzhelyet (vagy ha jó hőtartó az edény le is kapcsolhatod) és kb 20-30 perc alatt, ha teljesen felszívta a vizet elkészült.

Nekem a legjobb rizst eddig Karcagi előgőzölt rizsből sikerült főzni, ezt pirítani sem kell, de mostanában valahogy nem sikerült sehol sem venni...

2011. febr. 21. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én mikróban főzöm,jól szokott sikerülni,szeretem...
2011. febr. 21. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is karcagit használtam, de asszem megszűnt, áttértem a szarvasira, az is nagyon jó. Egyébként úgy, ahogy az első válaszoló írta, csak annyi, hogy én pirítás után dupla mennyiségű, de FORRÓ vízzel öntöm fel, takarékra veszem, letakarom, 10 percig főzöm, aztán elzárom a gázt, és további 10 percig párolom. (Szendvicstalpú edényben) Utána kicsit félrehúzom a fedőt, hogy ne párolódjon tovább, mert akkor összeáll. (pont most is azt főzök, nagy rizs-evők vagyunk, min. heti 2x csinálok)
2011. febr. 21. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:

Igen! Ahogy az előző beíró írta: a rizst előbb kicsit megpirítani, és annyiban változtatnék az ő javaslatán, hogy forrásban lévő, azaz: forrásban lévő vizet önteni rá!

A hirtelen keletkező vízgőz remekül és sokkal gyorsabban megpuhítja így a rizst! Sok sikert hozzá!

2011. febr. 21. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2011. febr. 21. 19:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!