Még nem nagyon tudok főzni, meg nincs aki segítsen, de hogyan kell elkészíteni a krumpli levest, amibe ha elkészült tejfölt kell rakni?
Mert anyukám úgy csinálja, és azt szeretem.
Csak ne mondjátok h kérdezzem tőle,mert akkor már megtettem volna.
Ez az egyik kedvenc levesem :)
1. felvágsz 1 kisebb fej hagymát apróra, és olajban egy picit megpirítod vagy párolod egy kis ételízesítővel
2. felvágod a krumplit kockákra (ha kisebb, hamarabb megfő
3. hozzáöntöd a hagymához, és felöntöd vízzel
(az edény negyede,v. harmada legyen krumpli, többi része víz ) na, ez értelmes... :)
4. teszel bele 1-2 babárlevelet, pici borsot, sót ízlés szerint, 1 kis csipet cukrot
5. ha már majdnem megfőtt (15-20 perc, forrás után), belekevered a tejfölt(minél többet) és még azzal is főzöd kb. 5 percig.
6. én szoktam beletenni 1-2 evőkanál almaecetet, mert savanyúan szeretjük + 1 teáskanál citromlevet
7. konzerv gombát is szoktam bele tenni, mert a párom úgy imádja :)
8. egy kevés szárított tárkony is tökéletesen illik az ízvilágához :)
akár így csinálod, akár nem, írd meg, hogy hogy sikerült ! :)
Szia!
Csatlakozom az előttemszólóhoz, annyi különbséggel, hogy én ecetet, citromot, cukrot nem rakok bele, helyette kolbászkarikákat, vagy valami füstöltet, és az elején, mielőtt felöntöd vízzel, pici lisztet, meg pirospaprikát teszek bele. Mi így szeretjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!