Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ilyen ételt szeretnék csinálni...

Ilyen ételt szeretnék csinálni (hozzávalói) : csirkemell, tarja füstölt, sajt, és krumpli. Hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés

Rakott csirkemell a neve azt hiszem. És az lenne a kérdésem hogy hogyan készítsem el..,ég soha nem csináltam ilyet csak hallottam ma a hozzávalóit.

A csirkemellet előtte ki kell sütni vagy csak nyersen betenni a sütőbe a többivel??? vagy hogyan??


Ja és le van fagyasztva a csirkemell, hogyan olvaszthatnám ki hamar????


2009. márc. 7. 08:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kiolvasztás: tedd langyos, sós vízbe, az gyorsítja a felolvadást.

A csirkemellet süsd elő serpenyőben. A krumplit héjában főzd meg.

Egy tepsibe rakd le a krumplit fűszerezd, tedd rá a csirkemellet, a tarját a tetejére reszelt sajtot.

Én nem simán sajtot, hanem besameles sajtmártást tennék a tetejére.

Csinálj vajból, liszttel, tejjel besamelt (mintha rántást csinálnál, tedd bele a reszel sajtot, egy kis szerecsendiót és ezt öntsd a tarjás csirke tetejére.

2009. márc. 7. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A mikrónak van olyan funkciója, hogy kiolvasztás...vízbe talán mégsem jó tenni, mert kivonja az értékes húsnedveket.
2009. márc. 7. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

A receptet kb én is így képzelem, vagy

A krumplit nyersen tenném le kivajazott/olajozott/zsírozott tepsibe, soznám. Rá tenném az enyhén fűszerezett csirkét (enyhén fűszerezett, mert a füstölt tarja és a sajtissóz). Fóliával / födővel lefedve elősütném a sütőben, ha félkész, tenném rá a tarjáát, majd az utolsó 15 percben a sajtot vagy a sajtszószt.

Így csináltam a héten disznó húsból és füstölt szalonnából vacsorát. :-)

2009. márc. 7. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja, és én is mkróban engedek ki ha valami gyorsan kell, de a lehető leglassabban, hogy ne főjön meg előr. Ha nincs mikró, akkor inkább a fagyasztós zacskóban langyos vízben engedem ki a húst, hogy ne ázhasson ki belőle semmi. A vizet cserélem, a húst néha kézzel átmaszyírozom, hogy minél egyenletesebben olvadjon.
2009. márc. 7. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Az első az jól hangzik:D:D:D

Az nagy baj ha nem sütöm ki előre a husit csak nyersen beteszem a többi hozzávalóhoz????

2009. márc. 7. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha sietek nem sütöm elő a húst, attól még finom. Elősütve viszont finomabb a hús, csirkemellnél ez pár perc...
2009. márc. 7. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm kedvességeteket..már készülőben van:D(elősütés nélkül ugyan, de remélem ugyanolyan fini lesz) Puszi nektek
2009. márc. 7. 11:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!