Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szóltok ehhez a recepthez,...

Mit szóltok ehhez a recepthez, flódni-szakértők?

Figyelt kérdés

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 dl fehérbor

- az almatöltelékhez: 80 dkg savanykás alma, 2 evőkanál méz, 1 citrom és szegfűszeg

- a máktöltelékhez: 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 dl fehérbor

- a diótöltelékhez: 20 dkg dió darálva, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 dl fehérbor

- a lekenéshez: 1 tojás


Elkészítés:

A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgákkal, meg a fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni, míg a töltelékek elkészülnek.

Az almákat tisztítsd meg, káposztareszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, hints bele őrölt fahéjat, szegfűszeget, édesítsd mézzel.

A mákos töltelékhez a mákot forrázd le a borral, keverd e a cukorral meg a mazsolával. Hasonló módon készítsd el a diós tölteléket is. Egy magas falú kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral.

A tésztát oszd négy részre, egyenként nyújtsd tepsi nagyságúra. Fektess egy tésztalapot a tepsibe, simítsd rá a diós tölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta és a reszelt alma. Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával és kend be felvert tojással.

Told a tepsit előmelegített sütőbe és 170 fokon 60-65 perc alatt süsd aranyszínűre. Kihűlve szeleteld.


2009. dec. 27. 20:18
 1/4 A kérdező kommentje:
Nem kell megpárolni az almát?
2009. dec. 27. 20:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem,párolás nélkül is elkészíthető. Én már ettem több félét is több helyről..mindenhol máshogyan csinálják. És igen, mondták hogy párolással is meg lehet csinálni, de felesleges...
2009. dec. 27. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig megpárolom az almát,mert nekünk nyersen nem ízlik.
2009. dec. 27. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
100%
Mi is párolva tesszük bele az almát, ha túl leveses lenne akkor vagy kinyomkodjuk kissé vagy kekszmorzsát szórunk alá. Mi mazsolát is teszünk bele.
2009. dec. 28. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!