Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 40 éve főzök, és nem is...

40 éve főzök, és nem is rosszul. A spárga viszont kimaradt. Most sokat látni a piacon. Miket szoktatok késziteni belőle?

Figyelt kérdés
2014. máj. 11. 17:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

- krémlevest

- tavaszi zöldséglevest, új borsóval, új s.répával, spárgával pici tejszínnel

- csak simán előfőzve, baconbe tekerve, megsütve

- ha római tálban készül hús zöldségekkel, abba is rakok

- párolva, hollandi mártással

- spárgával töltött csirkemell sajtmártással

- spárgával, tojással, sonkával töltött csirke/pulykamell tejszínes spárgamártással

- spárgás-aszalt paradicsomos-borsós gnocci

- baconos, spárgás, tejszínes tészta

kb ezek szoktak készülni.

Mi szeretjük nagyon a spárgát, én személy szerint a fehéret jobban.

2014. máj. 12. 08:42
 12/15 anonim ***** válasza:
A horvátoknál a szigetvilágban mondhatni nemzeti étel a spárgás rántotta. Ezt zöld spárgából csinálják, érdemes kipróbálni.
2014. máj. 12. 08:53
 13/15 anonim ***** válasza:

wokban, császárszalonnával, szezámolajjal elég finom.

krémelevest, zöldségelevest, köretet szoktam még készíteni belőle. Csak azért nem szoktam túl gyakran, mert sokszor jártam úgy, hogy túl nagy részt kell kidobni róla. Vagy lehet én nem tudom mennyit kell levágni pontosan, de mióta egyszer "szálkás" lett a krémlevesem, azóta tényleg csak a szerintem puha részt használom.

2014. máj. 12. 22:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem vagyok spárgaimádó, de ez finom:

Besamel mártást készítek és amikor már nem forró, hozzáadom az előre megfőzött/dinsztelt, 5 centi körüli darabokra vágott spárgát meg egy nyers tojást. Innentől az ízesítésnek csak a képzelet szab határt: só, bors, kis szerecsendió, apró sajtkockák (ezt mindenképpen ajánlom), petrezselyem, bazsalikom, egyéb apróra vágott zöldfűszer, apróra vágott és megpirított bacon, póréhagyma...stb.

Ha kész a massza, kizsírozott, zsemlemorzsázott jénaiba/kis tepsibe töltöm, a tetejére is szórok morzsát és a sütőben gyorsan megsütöm.

A masszába belerakott ízesítőktől függően különböző ízeket lehet kicsalni az ételből és finom más zöldségből (akár zöldbabból) is!

Már elgondolkodtam azon is, hogy szeletelt keménytojást is lehetne belekavarni....

2014. máj. 17. 16:16
 15/15 Kitti 83 válasza:
Én megparolom majd a sult csirkemellre teszem ,besamel es sutom mfg egy kicsit. Isteni.
2014. máj. 17. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!