Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 40 éve főzök, és nem is...

40 éve főzök, és nem is rosszul. A spárga viszont kimaradt. Most sokat látni a piacon. Miket szoktatok késziteni belőle?

Figyelt kérdés
2014. máj. 11. 17:12
1 2
 1/15 anonim válasza:
82%
Magát a Spárgát csinálom tejföllel jól megpárolva. Nyamii :) a Legjobb mikor Perui spárgával csinálom.
2014. máj. 11. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én krémleves szoktam belőle csinálni, vagy párolva zöldköretnek.
2014. máj. 11. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:

Vajon megpárolom, kevés sóval, pici cukorral. köretnek használom egyszer-kétszer egy szezonban. Hát nekem eléggé semlegesnek tűnik, így maradok ennyinél :-)

krémlevesnek is próbáltam már, de abban sem találtam meg azt a várva várt "fantasztikus" ízt.

persze , lehet, hogy bennem van a hiba, nem a spárgában.

Sokan imádják.

2014. máj. 11. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim válasza:
100%

Én baconba csavarm és utánna kiszoktam rántani.:)

(panko morzsával)


A vékony zöldspárgát megmosom,

lepattintom a végét, hármassával összefogom

és körbeteker A vékony zöldspárgát megmosom,

lepattintom a végét, hármassával összefogom

és körbetekerem baconszelettel úgy, hogy a

spárgafejek szabadon maradjanak. Nem kell

sózni, mert a bacon épp elég sós. Panko

morzsát használva (ettől ropogósabb lesz a

végeredmény), a szokásos módon

bepanírozom és 3-4 perc alatt, a felhevített

olajban aranybarnára sütöm em baconszelettel úgy, hogy a

spárgafejek szabadon maradjanak. Nem kell

sózni, mert a bacon épp elég sós. Panko

morzsát használva (ettől ropogósabb lesz a

végeredmény), a szokásos módon

bepanírozom és 3-4 perc alatt, a felhevített

olajban aranybarnára sütöm

2014. máj. 11. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi könnyű zöldséglevest szoktunk: répa, fehérrépa, hagyma, petrezselyem, kis tejföl, nagyon kellemes.

Vagy rakott spárgát: az előfőzött spárgát tejföllel, kis zsemlemorzsával sütőben megsütjük.

2014. máj. 11. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
Csak az nagyon fontos, hogy ha főzöd, a bimbóját külön, mert az sokkal puhább, mint a másik vége.
2014. máj. 11. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
A 17. 44-es válaszoló áll legközelebb hozzám. Tényleg nem lettem meggyózve, hogy ez egy karakteres, izes, értékes növény. Igy vagyok a medve hagymával, és a brokkolival is. Nem főzök sok padlizsánt, cukkinit sem. Imádom az uj kelt, káposztát, tököt, uj krumplit stb.
2014. máj. 11. 18:53
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

leves fehér spárgából:


spárgát megpucolni, feldarabolni, egy nagy fazékban megfőzni. Sót, delikátot, szerecsendiót szoktam hozzá adni. a darabokat villával vagy turmixgéppel szétzúzni. Végül kis liszttel habarást készítek hozzá.

Fóliában sült aprókrumplival ,tükörtojással, neadjisten pirított baconszelettel tálalva isteni finom.


spárga hallal:


a spárgát picit sós-cukros vízben megfőzöm lassan. (én a végeit le szoktam törni, és az utolsó pillanatban beledobni. a profik álló lábasban főzik a sprágát, így a feje csak a gőzben párolódik )

Vizet leszűröm, a spárgát pedig köretként tálalom lazachoz, vagy másik fehérhúsú halhoz. Bolti instant hollandi mártás készítek mellő mellé.

2014. máj. 11. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam belőle készíteni spárga levest, öntött spárgát, párolva köretnek, sonkába, baconbe füstölt sajtba tekerve és úgy sütöm meg.
2014. máj. 11. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
Csőben sütve isteni köret! :)
2014. máj. 12. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!