40 éve főzök, és nem is rosszul. A spárga viszont kimaradt. Most sokat látni a piacon. Miket szoktatok késziteni belőle?
Vajon megpárolom, kevés sóval, pici cukorral. köretnek használom egyszer-kétszer egy szezonban. Hát nekem eléggé semlegesnek tűnik, így maradok ennyinél :-)
krémlevesnek is próbáltam már, de abban sem találtam meg azt a várva várt "fantasztikus" ízt.
persze , lehet, hogy bennem van a hiba, nem a spárgában.
Sokan imádják.
Én baconba csavarm és utánna kiszoktam rántani.:)
(panko morzsával)
A vékony zöldspárgát megmosom,
lepattintom a végét, hármassával összefogom
és körbeteker A vékony zöldspárgát megmosom,
lepattintom a végét, hármassával összefogom
és körbetekerem baconszelettel úgy, hogy a
spárgafejek szabadon maradjanak. Nem kell
sózni, mert a bacon épp elég sós. Panko
morzsát használva (ettől ropogósabb lesz a
végeredmény), a szokásos módon
bepanírozom és 3-4 perc alatt, a felhevített
olajban aranybarnára sütöm em baconszelettel úgy, hogy a
spárgafejek szabadon maradjanak. Nem kell
sózni, mert a bacon épp elég sós. Panko
morzsát használva (ettől ropogósabb lesz a
végeredmény), a szokásos módon
bepanírozom és 3-4 perc alatt, a felhevített
olajban aranybarnára sütöm
Mi könnyű zöldséglevest szoktunk: répa, fehérrépa, hagyma, petrezselyem, kis tejföl, nagyon kellemes.
Vagy rakott spárgát: az előfőzött spárgát tejföllel, kis zsemlemorzsával sütőben megsütjük.
leves fehér spárgából:
spárgát megpucolni, feldarabolni, egy nagy fazékban megfőzni. Sót, delikátot, szerecsendiót szoktam hozzá adni. a darabokat villával vagy turmixgéppel szétzúzni. Végül kis liszttel habarást készítek hozzá.
Fóliában sült aprókrumplival ,tükörtojással, neadjisten pirított baconszelettel tálalva isteni finom.
spárga hallal:
a spárgát picit sós-cukros vízben megfőzöm lassan. (én a végeit le szoktam törni, és az utolsó pillanatban beledobni. a profik álló lábasban főzik a sprágát, így a feje csak a gőzben párolódik )
Vizet leszűröm, a spárgát pedig köretként tálalom lazachoz, vagy másik fehérhúsú halhoz. Bolti instant hollandi mártás készítek mellő mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!