Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol találok igazán jó ételpáro...

Hol találok igazán jó ételpárolós recepteket?

Figyelt kérdés
A TEFAL oldalán néztem, de nem túl sok és inkább halas receptek :-(
2009. dec. 27. 09:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem találtam anno, inkább kísérleteztem. Van két kedvencem, egyik saját recept, a másikat a párolómhoz mellékelt füzetben találtam.

1.) marhasült: sózás, borsozás (ízlés szerint egyéb fűszerezés) után serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítod a marhaszeletek mindkét oldalát (épp csak egy kis kérget adj neki, hogy ne főtt húst tálalj) és mehet a párolóba 40-45 percre. Dobhatsz rá néhány gerezd fokhagymát, ha szeretitek. Az utolsó 20 percre a húsok alatti tálba teszel gerezdekre vágott nyers krumplit sózva (tehetsz mellé egy kisebb szál rozmaringot, mennyei íze lesz!). A húsról lecsepegő szaft átjárja a krumplit is.

2.) csokimázas körte vagy alma: a körtét egészben, az almát egészben, de kicsutkázva beteszed a párolóba, a rizsfőző edénybe pedig kockákra tördelt jó minőségű étcsokit. Kb.10-15 perc alatt megpárolódik a gyümölcs és felolvad a csoki. A csokiba belekeversz kb.1 dl tejszínt és tálaláskor ezzel öntöd nyakon a gyümölcsöt. Egy kis tejszínhab a telhetetleneknek és garantáltan mindenki elégedett lesz.

2009. dec. 27. 10:17
 2/8 A kérdező kommentje:

hűűű, jól hangzik!!! a husidat mindenképp tesztelem. csokis gyümi nem diétás, úh jelenleg tiltólistás :-)

most épp ezt találtam:

[link]

de itt is elég kevés van... :-((((

2009. dec. 27. 10:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok... ja hogy diétaaaaa :)!!! Akkor a csokis gyümölcs tényleg nem a legjobb választás. Azért, a családon tesztelheted és ha vendégek jönnek (akár váratlanul is), nagyon gyors és nagyon látványos finomság.

Pedig már akartam volna írni, hogy anyósom pl. gőzgombócot is készített már a párolóban és nagyon finom lett!

Diétához pedig lehet mondjuk csirkemell/vagy pulykamell filét ezerféleképpen befűszerezve betenni (úgy 25-30 percet mondanék, a hús vastagságától függően).

Ennyi idő alatt zöldségeket is párolhatsz (ne feledd el megsózni) a husik alatti rekeszben, a lecsepegő szafttól nagyon finom lesz! A családnak pedig ezidő alatt a rizsfőző edényben, a harmadik szinten elkészül a rizs.

Jó étvágyat!

2009. dec. 27. 13:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Most olvastam el a receptet, amit találtál, ez nagyon jónak tűnik, ünnepek után tesztelem is a famílián!

Biztosan nagyon finom, hasonlót szoktunk mi is enni, de én sosem göngyöltem még fel a húst (mindig félek, hogy belül nyers marad :) ).

2009. dec. 27. 14:04
 5/8 A kérdező kommentje:

Most próbáltam ki először. Csirkemell, cs.comb, burgonya, kukorica, srépa, gomba, brokkoli. ezek voltak befűszerezve. ISTENI LETT!!!! Minden megpuhult 20 perc alatt, kicsit féltem, hogy diétás- seízű lesz, de nem. És nem kellett hozzányúlni, nyugodtan uzsonnáztathattam közben a lányom! A burgonyára tettem füstöltsonka ízű burgonyasót, meg a zöldségekre ízvarázst.

Néhány kérdésem van:

zacskós rizst is tehetek a rizsfőzőbe? mennyi víz kell a rizs tetejére???

fagyasztott állapotban is be lehet tenni husit/zöldségeket?

2009. dec. 27. 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Fagyos zöldség mehet, a húst ki kell olvasztani, annál is inkább, mert be is kell sóznod, azt fagyosan nem lehet. Ha fagyosan rakod be, tovább tart megpárolni.

Zacskós rizs minek? A rendes rizs kétszeres vízzel nagyon hamar megfő.

2010. ápr. 1. 12:21
 7/8 anonim válasza:
Sziasztok. Én sima, 1 kg-os rizsből tettem kb. a negyedét a párolóba. Teleöntöttem vízzel, de egyszerűen meg sem puhult. 1.5 óráig egyfolytában járattam. Mi lehet az oka? Tefal Streamer Aquatimer-ünk van. Köszi :)
2015. febr. 28. 23:34
 8/8 klarapicur válasza:
Itt van egy pár: [link]
2016. máj. 10. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!