Hol találok igazán jó ételpárolós recepteket?





Én sem találtam anno, inkább kísérleteztem. Van két kedvencem, egyik saját recept, a másikat a párolómhoz mellékelt füzetben találtam.
1.) marhasült: sózás, borsozás (ízlés szerint egyéb fűszerezés) után serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítod a marhaszeletek mindkét oldalát (épp csak egy kis kérget adj neki, hogy ne főtt húst tálalj) és mehet a párolóba 40-45 percre. Dobhatsz rá néhány gerezd fokhagymát, ha szeretitek. Az utolsó 20 percre a húsok alatti tálba teszel gerezdekre vágott nyers krumplit sózva (tehetsz mellé egy kisebb szál rozmaringot, mennyei íze lesz!). A húsról lecsepegő szaft átjárja a krumplit is.
2.) csokimázas körte vagy alma: a körtét egészben, az almát egészben, de kicsutkázva beteszed a párolóba, a rizsfőző edénybe pedig kockákra tördelt jó minőségű étcsokit. Kb.10-15 perc alatt megpárolódik a gyümölcs és felolvad a csoki. A csokiba belekeversz kb.1 dl tejszínt és tálaláskor ezzel öntöd nyakon a gyümölcsöt. Egy kis tejszínhab a telhetetleneknek és garantáltan mindenki elégedett lesz.
hűűű, jól hangzik!!! a husidat mindenképp tesztelem. csokis gyümi nem diétás, úh jelenleg tiltólistás :-)
most épp ezt találtam:
de itt is elég kevés van... :-((((





első vagyok... ja hogy diétaaaaa :)!!! Akkor a csokis gyümölcs tényleg nem a legjobb választás. Azért, a családon tesztelheted és ha vendégek jönnek (akár váratlanul is), nagyon gyors és nagyon látványos finomság.
Pedig már akartam volna írni, hogy anyósom pl. gőzgombócot is készített már a párolóban és nagyon finom lett!
Diétához pedig lehet mondjuk csirkemell/vagy pulykamell filét ezerféleképpen befűszerezve betenni (úgy 25-30 percet mondanék, a hús vastagságától függően).
Ennyi idő alatt zöldségeket is párolhatsz (ne feledd el megsózni) a husik alatti rekeszben, a lecsepegő szafttól nagyon finom lesz! A családnak pedig ezidő alatt a rizsfőző edényben, a harmadik szinten elkészül a rizs.
Jó étvágyat!





Most olvastam el a receptet, amit találtál, ez nagyon jónak tűnik, ünnepek után tesztelem is a famílián!
Biztosan nagyon finom, hasonlót szoktunk mi is enni, de én sosem göngyöltem még fel a húst (mindig félek, hogy belül nyers marad :) ).
Most próbáltam ki először. Csirkemell, cs.comb, burgonya, kukorica, srépa, gomba, brokkoli. ezek voltak befűszerezve. ISTENI LETT!!!! Minden megpuhult 20 perc alatt, kicsit féltem, hogy diétás- seízű lesz, de nem. És nem kellett hozzányúlni, nyugodtan uzsonnáztathattam közben a lányom! A burgonyára tettem füstöltsonka ízű burgonyasót, meg a zöldségekre ízvarázst.
Néhány kérdésem van:
zacskós rizst is tehetek a rizsfőzőbe? mennyi víz kell a rizs tetejére???
fagyasztott állapotban is be lehet tenni husit/zöldségeket?





Fagyos zöldség mehet, a húst ki kell olvasztani, annál is inkább, mert be is kell sóznod, azt fagyosan nem lehet. Ha fagyosan rakod be, tovább tart megpárolni.
Zacskós rizs minek? A rendes rizs kétszeres vízzel nagyon hamar megfő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!