Elrontott majonézes krumplit helyre lehet valahogy hozni?
nem feltétlenül inkább kevés a kikevert majonéz. a burgonya sok nedveséget beszív. Csinálj még egy adagot és keverd össze az egészet.
2014. máj. 8. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
Az már késő, mert azt előszőr kellett volna ecetes cukros lébe tenni 1-2 órára, majd azt leönteni róla és úgy a majonézbe, de tudod javítani. Egy halomnyi majonézt keverj el kétszer annyi tejföllel és adj hozzá pár ek habtejszint, kis sót és cukrot, majd keverd a salátához.
2014. máj. 8. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
Majonézes burgonyának az öntete a majonéz. Nincs semmi ecetes lé. Az a burgonyasaláta.
Megfőzted a krumplit? Kevés lehet rá a majonéz. Tehet még rá. Ha nincs otthon, akkor tojásból és olajból magad is ki tudod keverni.
2014. máj. 8. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
Ahogy írták, majonéz -tejföl-kis mustár keverékével még kiegészítheted, olyan állagúra, ahogy neked jó.
Amúgy én mindig úgy csinálom a majonézes krumplit, hogy a főtt krumpliból előző este készítek egy ecetes-cukros lilahagymás krumplisalátát, majd másnap leszűrve ezt teszem
a majonézes-tejfölös-mustáros szószba.
sokkal ízletesebb szerintem, mint a sima főtt krumliból készült. Ismétlem szerintem.
Csak azért írtam le, mert itt valaki nagyon leszólta a salátalével készültet.
2014. máj. 8. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Később én is kapcsoltam,hogy talán jót tett volna neki az ecetes lötty,akkor meg tudta volna szívni magát... Most már késő bánat,ehető meg nem is rossz,csak hát száraz... Van benne egy doboz tejföl és -most már- másfél doboz majonéz,de így sem sokkal jobb. Nem volt egy olcsó lecke,de most már tudom,hol hibáztam :(
Nem tudom más hogy csinálja, de mi nem szoktuk ecetes cuccban áztatni. Összekeverjük az öntetet, a krumplit, hagymát, almát és sosem száraz.
2014. máj. 8. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
A majonézes burgonya sokkal finomabb ha előtte pár órát ecetes, sós, cukros lében áll a burgonya, majd leszűrjük és után akerül a majonézes öntetbe, próbáltam már így és úgy is, de ha azonnal majonézbe tettem, akkor nem lett annyira finom, mintha előtte ázott az ecetes lében.
2014. máj. 9. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 A kérdező kommentje:
Mára kimondottan jó lett,biztos jót tett neki a pihenés :)
Engem mégis jól lepontoztak a salátalé miatt...de mindenki úgy csinálja, ahogy szereti, emiatt kár le-fel pontozgatni
a "másságot ".Ha a kedves lepontozók egyszer is kipróbálnák
más lenne a véleményük, mint a "hamar" majonézes krumpliról.
2014. máj. 9. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 A kérdező kommentje:
Nem értem a pontozást én sem... Szerintem minden nő máshogy főz,máshogy csinál még egy egyszerű rántottát is. Receptes oldalon is látom a vitatkozást egy recept alatt,hogy de nem így kell,az eredeti nem így készül... Pont attól lesz jó egy étel,hogy mindenki beleteszi a saját kreativítását és szívét-lelkét,módosít ezt-azt,stb. Legközelebb én is ecetes lében fogom áztatni,akkor intenzívebb lesz az íze szerintem.
Kapcsolódó kérdések: