Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki ismeri a halogén főzőedényt...

Ki ismeri a halogén főzőedényt? Tanácsot, receptet szeretnék kérni.

Figyelt kérdés
2009. dec. 26. 22:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Arra a halogén üvegfalú főzőedényre gondolsz amit a teleshopban reklámoznak?
2009. dec. 26. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 15 évig volt ilyen, fantasztikusan jó készülék, sajnos tavaly tönkrement (semmi nem tart örökké), most készülök venni egy másikat, mert nagyon hiányzik :


[link]


Itt csak 17500 Ft-ba kerül és sok tartozék van hozzá (magasító gyűrű, grillező rostély, állványok, stb.)


Mi inkább félkész ételekhez használtuk :

- mirelite pizzákat csak beleteszed és 15-20 perc alatt csodás ropogósra átsül

- mirelite rántotthúsokat vagy sajttal töltött rántott pulykahúst beleteszed és 10-15 perc alatt szépen átsül (olaj nélkül!)


Süteményeket, rizsfelfújtat is lehet benne sütni, mindent ugyanúgy, mintha légkeveréses sütőben készítenéd.


Igazából ez is egy erőteljes légkereséses sütőedény.

2009. dec. 26. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt a Használati Utasításban találsz recepteket is :


[link]

2009. dec. 26. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
100%
Nekem is van ilyen sütőm, de valahogy a sütemények nem sülnek meg benne. Sajnos. És nem jövök rá hogy miért. Már próbáltam teflonban, szilikonban még kerámiában is és mindig az a végeredmény hogy a tészta teteje égett az alja pont jó a közepe pedig nyers mintha nem is lett volna sütőben.
2012. jún. 13. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves halogén sütő használók! Miket lehet a félkész ételeken kívül elkészíteni egy ilyen csodában?:) Tehát aki használja főzésre is,az miket tud benne?

Ideiglenes konyhai megoldásokban gondolkodom,addig amíg nem veszünk gáztűzhelyet. Ámítás,hogy addig egy ilyennel meg lehet oldani a főzést,mégha korlátozva is?

Köszi!

2013. febr. 6. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

én is alternatív sütőnek használtam, amíg nem volt meg a nagy sütőm a konyha felújításakor, és eléggé bevált, gyakran használom most is pl. gyors átmelegítésre, pirításra, stb, mert pillanatok alatt felmelegszik üzemi hőfokra ez a halogén cucc...


de nálam is ugyanaz a probléma jelentkezett, mint a kettővel előttem írónál, hogy a teteje megégett a sütiknek, pogiknak, mire a többi része is átsült, ezért addig kísérleteztem, amíg nem találtam valami megoldást, amivel ki lehet ezt kiküszöbölni :)


ami nekem bevált, az a fémhálós, kerek fröccsenés-spriccelés gátló, amit az olajban sütéshez lehet kapni (csak arra figyeljünk, hogy ha olvadós fogója van a tetején, azt le kell csavrozni - az enyém nem olyan).


szóval ez a szita pont annyira tompítja az erős sugárzó hőt felőlről, hogy ne égjen meg a teteje az ételnek, míg az alja is átpirul - nekem bevált, a lényeg az, hogy alulra a kisebbik lábacskákon álló rácsra teszem a pogikat a párolórácsra, vagy egy teflonlapra - de tapasztalatom szerint pl egy pogácsánál jobb a lyukacsos párolótálva, mert akkor a lyukakon a hő alulról felfelé is átjár mindent -, és miután a párolótálcára sorakoztattam a pogikat, ráillesztettem a magasabb lábakon álló rácsot, majd arra rá a kerek fröccsenésgátló-szitát, és úgy sütök meg gyakorlatilag bármit...


egy próbát megér, nekem bevált - a lényeg végülis annyi, hogy a felülről sugárzó hőt le kell tompítani valamivel, de nem teljesen - és pont erre jó a szita :) remélem, segíthettem, üdv :)

2013. ápr. 21. 01:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:

Kedves halogén sütő tulajdonosok, használók!

Valakinek megvan esetleg elektronikusan a használati utasítás és a receptek? Sehol sem találom, amit anno a sütőhöz adtak.

Előre is köszönöm a segítséget!

2015. ápr. 4. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

Fogsz 5-6 csirkecombot, beteszed egy tálba. Egy másik tálba öntesz kevés olivaolajat, bele fokhagymasó, bors, pirospaprika. Az így kapott masszát ráöntöd a csirkecombra, és jól belekened, a bőr alá is mindenhol. A legjobb ezután akár egy napig állni hagyni, de azonnal is használható.


Kis kockákra vágott burgonyával ugyanezt megcsinálhatod. A krumplit beteszed a halogén sütő aljába, a rácsra pedig a csirke combokat. Maximális hőmérsékleten kb 20-25 perc alatt ropogósra sül minden.


Nekem ez a típus van egyébként és nagyon szeretem


[link]

2016. máj. 26. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

Sziasztok.



Nekem is van egy SENCOR SMH 330 sütő. Használati utasitásban az áll, hogy mindent ki kell tapasztalni. De sok recept van fenn a neten. Csirke, bárány krumpli hal. Megkülönböztetés ebbe minden. Csak arra kell vigyázni, ha működik akkor felmelegszik. Nekem üvegből van a tál. Ilyenkor nem szereti a hideget. :D


Az alsó rostély alá nem szabad tenni semmit. Mert ha a levegő nem járja át az ételt. Akkor nyers marad. Hisz ezért légkeveréses. Olaj nélkül is vagy nagyon kevés 1-2 evőkanál olajjal max bekened amit még akarsz párolni vagy sütni és pillanatok alatt megsül.

2016. szept. 30. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!