Ki ismeri a halogén főzőedényt? Tanácsot, receptet szeretnék kérni.










Nekem 15 évig volt ilyen, fantasztikusan jó készülék, sajnos tavaly tönkrement (semmi nem tart örökké), most készülök venni egy másikat, mert nagyon hiányzik :
Itt csak 17500 Ft-ba kerül és sok tartozék van hozzá (magasító gyűrű, grillező rostély, állványok, stb.)
Mi inkább félkész ételekhez használtuk :
- mirelite pizzákat csak beleteszed és 15-20 perc alatt csodás ropogósra átsül
- mirelite rántotthúsokat vagy sajttal töltött rántott pulykahúst beleteszed és 10-15 perc alatt szépen átsül (olaj nélkül!)
Süteményeket, rizsfelfújtat is lehet benne sütni, mindent ugyanúgy, mintha légkeveréses sütőben készítenéd.
Igazából ez is egy erőteljes légkereséses sütőedény.










Kedves halogén sütő használók! Miket lehet a félkész ételeken kívül elkészíteni egy ilyen csodában?:) Tehát aki használja főzésre is,az miket tud benne?
Ideiglenes konyhai megoldásokban gondolkodom,addig amíg nem veszünk gáztűzhelyet. Ámítás,hogy addig egy ilyennel meg lehet oldani a főzést,mégha korlátozva is?
Köszi!





én is alternatív sütőnek használtam, amíg nem volt meg a nagy sütőm a konyha felújításakor, és eléggé bevált, gyakran használom most is pl. gyors átmelegítésre, pirításra, stb, mert pillanatok alatt felmelegszik üzemi hőfokra ez a halogén cucc...
de nálam is ugyanaz a probléma jelentkezett, mint a kettővel előttem írónál, hogy a teteje megégett a sütiknek, pogiknak, mire a többi része is átsült, ezért addig kísérleteztem, amíg nem találtam valami megoldást, amivel ki lehet ezt kiküszöbölni :)
ami nekem bevált, az a fémhálós, kerek fröccsenés-spriccelés gátló, amit az olajban sütéshez lehet kapni (csak arra figyeljünk, hogy ha olvadós fogója van a tetején, azt le kell csavrozni - az enyém nem olyan).
szóval ez a szita pont annyira tompítja az erős sugárzó hőt felőlről, hogy ne égjen meg a teteje az ételnek, míg az alja is átpirul - nekem bevált, a lényeg az, hogy alulra a kisebbik lábacskákon álló rácsra teszem a pogikat a párolórácsra, vagy egy teflonlapra - de tapasztalatom szerint pl egy pogácsánál jobb a lyukacsos párolótálva, mert akkor a lyukakon a hő alulról felfelé is átjár mindent -, és miután a párolótálcára sorakoztattam a pogikat, ráillesztettem a magasabb lábakon álló rácsot, majd arra rá a kerek fröccsenésgátló-szitát, és úgy sütök meg gyakorlatilag bármit...
egy próbát megér, nekem bevált - a lényeg végülis annyi, hogy a felülről sugárzó hőt le kell tompítani valamivel, de nem teljesen - és pont erre jó a szita :) remélem, segíthettem, üdv :)
Kedves halogén sütő tulajdonosok, használók!
Valakinek megvan esetleg elektronikusan a használati utasítás és a receptek? Sehol sem találom, amit anno a sütőhöz adtak.
Előre is köszönöm a segítséget!
Fogsz 5-6 csirkecombot, beteszed egy tálba. Egy másik tálba öntesz kevés olivaolajat, bele fokhagymasó, bors, pirospaprika. Az így kapott masszát ráöntöd a csirkecombra, és jól belekened, a bőr alá is mindenhol. A legjobb ezután akár egy napig állni hagyni, de azonnal is használható.
Kis kockákra vágott burgonyával ugyanezt megcsinálhatod. A krumplit beteszed a halogén sütő aljába, a rácsra pedig a csirke combokat. Maximális hőmérsékleten kb 20-25 perc alatt ropogósra sül minden.
Nekem ez a típus van egyébként és nagyon szeretem
Sziasztok.
Nekem is van egy SENCOR SMH 330 sütő. Használati utasitásban az áll, hogy mindent ki kell tapasztalni. De sok recept van fenn a neten. Csirke, bárány krumpli hal. Megkülönböztetés ebbe minden. Csak arra kell vigyázni, ha működik akkor felmelegszik. Nekem üvegből van a tál. Ilyenkor nem szereti a hideget. :D
Az alsó rostély alá nem szabad tenni semmit. Mert ha a levegő nem járja át az ételt. Akkor nyers marad. Hisz ezért légkeveréses. Olaj nélkül is vagy nagyon kevés 1-2 evőkanál olajjal max bekened amit még akarsz párolni vagy sütni és pillanatok alatt megsül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!