Házi disznózsírban megsüthetem a báránycombot? Sürgős. Köszi.
Az attól függ ,hogy milyen állapotban van a báránycomb :
Egyben ,vagy szeletelve ?
Ha egyben van akkor pácolni kellenne amiben 1-2 napot áll a hús .de legalább 1 éjszakára . citromleves ,rozmaringos ,pácba . borsozni a húst . sózni nem mert a bárnyból kiszivja a nedvességet a só: A citromlé pedig azért kell mert felpuhitja a hús rostjait.
Sütni pedig nem kell disznózsír:A combra egy serpenyőben vaj oliva olaj keverékén süss minden oldalról kérget. A bepácolt báránycombot ,tedd 1 tepsibe tegyél alá 1dl száraz fehér bort (csak olyat amit te is jó ízűen meginnál.)+ 1dl vízet .
A tepsiben lévő báránycombot takard le : alacsony hőfokon kezd el sütni(párolni ) 160C kb 2-3 óra ez a comb sulyátol is függ. így belül szép lassan átpárolodik nem lesz száraz a hús. Amikor a hús már átpárolodott akkor vedd le a fóliát . A hőfokot emeld meg 180C ra süsd szép pirosra.
A megsült bárány combot ne azzonnal tálald : Meleg helyen pihentesd : Kilonként 5 percig. Fontos ,hogy pihentetés közben letakrad a húst és meleg helyen legyen. ( a lekapcsolt sütő erre a célra pont jó!!! Sózni tálaláskor kell.
Pác:
◾1,5-2 kg báránycomb
3-4 ág friss rozmaring
citrom
6-8 gerezd fokhagyma
olívaolaj
bors
Hú, köszi. Rozmaringon kívül minden van itthon, csak ez így macerásabb és nem is vagyok valami gyakorlott. na mindegy, akkor sütök rá kérget.
A fehér hártyát vágjam le róla? Vagy csak irdaljam be? Vagy azt sem kell?
a hártyát vékonyan vágd le róla: Beírdalni nem kell : de ha szertnéd még akkor a kés élével csinálj kis zsebeket és fokhagyma szelteket nyomkodhatsz bele.
Ha nincs friss rozmaringod akkor száritott is jó vagy csak marad a fokhagyma.
De igazából a rozmaring és a bárány elválasztathatlan.
Majd írd meg milyen lett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!