Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan sok sonkát főztünk,...

Olyan sok sonkát főztünk, hogy rengeteg megmaradt és arra gondoltam, hogy lefagyasztom. Vajon nem megy-e tönkre? Simán ki lehet-e olvasztani és megenni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 23. 15:27
1 2
 1/11 SzarvasLászló ***** válasza:
89%

Szerintem legalább egy részéből készíts pástétomot.


Lefagyasztható természetesen de kiolvasztás után nem lesz túl jó az állaga.

2014. ápr. 23. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Lefagyasztható ,de az íz értékböl veszit:

Felhasználhatod majd ha kienged: bablevesbe ,káposztás ételekbe.

pástétomokba, sonkás tésztába

2014. ápr. 23. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Inkább fagyaszd le, minthogy rádromoljon. Kár lenne érte. persze valamennyire veszít az élvezeti értékéből a frissenfőzötthöz képest, de valamit valamiért:)
2014. ápr. 23. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Nyugodtan fagyaszd le, ha a hütöben olvasztod fel, akkor nem lesz észrevehetöen rosszabb, mint most amilyen.
2014. ápr. 23. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
Semmi baja nem lesz, ha lefagyasztod, nem lesz rossz az állaga, ha kiengeded. Csak ne mikróban melegítsd.
2014. ápr. 23. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Egy részéből csinálj krumplis-sonkás gombócot, gombaszósszal, a többit nyugodtan fagyaszd le.

Vagy töltött krumplit, egy sonkás-tejfölös cuccal megtöltve, sok reszeltsattal megszórva, megsütve.Héjában főtt krumplit félbevágni, kivájni, a kivájt krumplit is belekeverni a sonkás-hagymás-tejfölös/mustáros pikáns töltelékbe és egy kikent jénaiba pakolni, rá a sajt aztán irány a sütő.

A gyors hasznosítás a legjobb megoldás.

2014. ápr. 23. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok!
2014. ápr. 23. 19:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt lefagyasztanám, csinálnék egy nagyon finom sonka krémet, piritósra. Meg ha már darálok, egy jó kis sonkás tészta is finom lehet.
2014. ápr. 25. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
A krumplis-sonkás gombócot leirnád? A gombaszósz meg van.
2014. ápr. 25. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Utolsó kedves válaszolónak: Leírom a sonkás gombócot, de a mennyiségtől nyugodtan eltérhetsz, attól függően mennyit akarsz.Egy kiló krumplit héjában megfőzök, még melegen áttöröm.beleteszek 1 tojást, egy ek. olajat, sót és összegyúrom annyi liszttel, amennyit felvesz. könnyű rugalmas tészta legyen.

rögtön kinyújtom és pohárral köröket szaggatok.

a töltelék már kész, vagyis a főtt sonkát (25-30 deka) ledarálok, egy kevés reszeltsajtot teszek bele és annyi tejfölt, hogy sűrű maradjon, még véletlenül se folyjon.

kiskanállal teszek a körök közepébe és összeböngyörgetem a gombócokat szépen simára.

Gyöngyözően forró vízben szép csendesen kifőzöm. egyet mindig kiveszek és megnézem, hogy megfőtt-e a tészta rendesen.

Leszűröm és meleg vajra szedem, amiben óvatosan átforgatom.

gombaszósszal nagyon finom, de csináltam már tejszínes parajpürével is.Gyakorlatilag minden ízletes fűszeres mártás illik mellé.

Üdv:)

2014. ápr. 26. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!