Olyan sok sonkát főztünk, hogy rengeteg megmaradt és arra gondoltam, hogy lefagyasztom. Vajon nem megy-e tönkre? Simán ki lehet-e olvasztani és megenni?
Szerintem legalább egy részéből készíts pástétomot.
Lefagyasztható természetesen de kiolvasztás után nem lesz túl jó az állaga.
Lefagyasztható ,de az íz értékböl veszit:
Felhasználhatod majd ha kienged: bablevesbe ,káposztás ételekbe.
pástétomokba, sonkás tésztába
Egy részéből csinálj krumplis-sonkás gombócot, gombaszósszal, a többit nyugodtan fagyaszd le.
Vagy töltött krumplit, egy sonkás-tejfölös cuccal megtöltve, sok reszeltsattal megszórva, megsütve.Héjában főtt krumplit félbevágni, kivájni, a kivájt krumplit is belekeverni a sonkás-hagymás-tejfölös/mustáros pikáns töltelékbe és egy kikent jénaiba pakolni, rá a sajt aztán irány a sütő.
A gyors hasznosítás a legjobb megoldás.
Utolsó kedves válaszolónak: Leírom a sonkás gombócot, de a mennyiségtől nyugodtan eltérhetsz, attól függően mennyit akarsz.Egy kiló krumplit héjában megfőzök, még melegen áttöröm.beleteszek 1 tojást, egy ek. olajat, sót és összegyúrom annyi liszttel, amennyit felvesz. könnyű rugalmas tészta legyen.
rögtön kinyújtom és pohárral köröket szaggatok.
a töltelék már kész, vagyis a főtt sonkát (25-30 deka) ledarálok, egy kevés reszeltsajtot teszek bele és annyi tejfölt, hogy sűrű maradjon, még véletlenül se folyjon.
kiskanállal teszek a körök közepébe és összeböngyörgetem a gombócokat szépen simára.
Gyöngyözően forró vízben szép csendesen kifőzöm. egyet mindig kiveszek és megnézem, hogy megfőtt-e a tészta rendesen.
Leszűröm és meleg vajra szedem, amiben óvatosan átforgatom.
gombaszósszal nagyon finom, de csináltam már tejszínes parajpürével is.Gyakorlatilag minden ízletes fűszeres mártás illik mellé.
Üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!