Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hany deci tejben kell megfozni...

Hany deci tejben kell megfozni fel kilo grizt?

Figyelt kérdés

Eloszor akarom fzni, kerlek segitsetek.

Es ha lehet meg 1 ide nem illo surgos kerdesem akkor:

Rament a pillanatragaszto az ujjamra mivel szedhetem le? 4 ujjomon is van.

2009. dec. 23. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 2 liter tej kell hozzá. Főzés közben is önthetsz hozzá még tejet, ha túl sűrű és a grízszemek még nem főttek át.

Azért hagy kérdezzem meg: miért főzöl ennyi tejbegrízt? Ebből iszonyatos mennyiség lesz, kb. 15 embernek elegendő. Biztosan ennyit akarsz?

Biztos van más módszer, de én így szoktam leszedni a pillanatragasztót: hideg vízzel és szapannal mosom, körömkefével is segítek. Ettől megrepedezik és merevvé válik a ragasztó a bőrömön, ezt aztán le tudom kapirgálni:)

2009. dec. 23. 10:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Olvastam hogy lehet olyan kermet csinalni a zserboba ami grizbol van. Es en igy akarom megprobalni. Lessz egy reteg eper lekvaros griz, Egy reteg kakaos griz, es egy réteg bananos gris krem a teszta lapok kozott. Remelem jo lessz. A vacsoracsataban Mága Zoltán is grizbol csinalta a kremet a zserboba. Szerinted jo otlet?
2009. dec. 23. 10:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem láttam azt a műsort, úgyhogy nem tudom, mi volt a pontos recept. Ha sima tejbegríz, az szerintem elég sűrű lesz úgy.

Én hígabbra csinálnám (1 l. tejbe 15 dkg. gríz), a végén összefőzném egy zacskó vaníliás pudingporral. Ha langyos, még egy kocka vajat kevernék bele, így kenném a tésztára.

Most, hogy végiggondoltam, meg is csinálom délután. Köszönöm az ötletet:D

Amúgy biztosan fini lesz, bár már nem zserbó, de attól még finom.

2009. dec. 23. 10:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is iszonyat sok fél kiló gríz!! Viszont amit leírtál nagyon jól hangzik :) Kinyitom az ablakot, ha kész, küldj egy szeletet fénypostán! ;)
2009. dec. 23. 11:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát minimum 1.5 liter tej kell ennyi grízhez.

A második kérdésedre pedig: próbáld meg hígítóval, vagy alkohollal ha van. Ha nincs marad a szappanos kapargatós módszer.

2009. dec. 23. 11:14
 6/6 anonim ***** válasza:

grízes zserbó

[link]

2009. dec. 23. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!