A puliszkát vízben vagy tejben forralják?
Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 18:43
1/6 anonim válasza:
Ha édesen szeretnéd készíteni, akkor szerintem tejjel finomabb, ha sósan mondjuk husihoz, akkor tökéletes vízzel is.
2/6 kukkumpityere válasza:
en meg olyat nem hallottam hogy valaki a puliszkat tejben fozte volna....az vizben az igazi;)
3/6 anonim válasza:
Főzd meg vízben és amikor kész, öntsd fel hideg tejjel. Mi régen mindig így ettük. :)
4/6 anonim válasza:
Eredetileg is vízzel készült de lehet tejel is. Tehetsz bele sajtott, piritott zöldségeket, gyümiket, méz...
5/6 anonim válasza:
Mi sós vízben főzzük, a tetejét bevagdossuk kanállal beszórjuk kristálycukaorral, leöntjük sült vajjal, és hideg tejjel. Vag yha hideg, akkor forró tejjel.
Tejben is szoktunk kukoricakását főzni - ez nem puliszka. Vaníliával, citromhéjjal, cukorral ízesítjük, tejbegrízként fogyasztjuk.
A maradékba piros gyümölcsöket keverünk, formába öntjük - és kihűlve kiborítjuk, szeleteljük. Ez édesség.
Lehet sós vízben főzni, juhtúróval, szilvalekvárral lerakni. Az is lehet, hoyg sós vízben megfőzöd, evőkanállal kihűlés után kiszaggatsz galuskákat belőle, és ezt köretként fogyasztod, forró zsírban meg kell forgatni.
6/6 anonim válasza:
Én főztem már úgy is, hogy fele tej, fele vízben, sósan, pörkölt, tokány stb. mellé és nagyon finom lett. De miért is ne lenne jó, ha tejben van főzve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!