Hogy kell IGAZÁN FINOM puliszkát készíteni?
Figyelt kérdés
Bevált receptekre lennék kíváncsi, a neten jópárat találtam, szóval ne a netes szakácskönyvekhez meg a google-hoz irányítsatok:) De annyira eltérő néhány recept, hogy inkább szereznék egy beváltat:)2010. febr. 1. 10:53
1/7 anonim válasza:
Én általában keményebbre készitem. Edénybe a vizet oda rakom főni+sózom, amikor a viz kezd lobogni akkor folyamatos kavarás mellett töltöm bele a puliszka lisztet.Majd addig kavarom amig jól összeáll(megkeményedik).
Ha nem keményet szeretnél akkor nem raksz annyi lisztet
2/7 A kérdező kommentje:
Puliszkalisztet hol lehet kapni? Ilyen néven kell keresni?
2010. febr. 1. 12:13
3/7 anonim válasza:
Sós vízben megfőzöd a kukoricalisztet. Akkor jó, ha már pár perce "köpköd". Amúgy hamar megpuhul. Mindig lazára főzd, mert még keményedik utána. Mi akkor szeretjük, amikor még nem áll össze egészen. Megszórjuk kis juhtúróval, egy kanál tejföllel, és az egészre pár kocka pirított füstölt szalonnát teszünk, zsírjával csínján, de abból is egy két kanállal megy rá. Isteni finom. A füstölt szalonna fontos, egyéb félével nem olyan az összhatás.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. febr. 1. 12:39
6/7 anonim válasza:
Próbáld meg kukorica darával készíteni!
7/7 anonim válasza:
sós vízben megfőződ lassú tűzön,
10-15 percig,közben csomómentesre kevered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!