Hogyan kell sárgadinnyéből cefrét készíteni?
Én is pont ezt a témát keresgélem. Amit eddig megtudtam hogy a ph-t úgy mit a többi cefre esetében be kell lőni 2,8-3,2 közé de ha tenni akarsz hozzá pektinbontót akkor 3,5 körüli ph-t álíts be. A legjobb fajélesztővel indítani és a forrás befejezte után ki kell főzni. Nem szabad várni vele.
Remélem hasznos volt a tanács. Jó cefrézést!!
Bár régi a kérdés, de leírom a saját tapasztalatom:
Csak jó minőségű gyümölcsöt szabad felhasználni, sérült részeket ki kell vágni. Magozás és hámozás után, meg kell mosni, hogy semmi piszok ne kerüljön a cefrébe, aztán jöhet a darálás. A cefre ph szintjét kötelező beállítani mert 6.70 körül van minden nélkül. Amennyire én tudom 2.8-3.2 között ideális a ph. Pektinbontó, uvaferm 228, uveferm uvavital és aromafelszabadító enzimet is adtam hozzá. Utóbbit illatos gyümölcshöz javasolják, bár a sárgadinnye nem volt a tasakon, de rontani nem ront. Nagyon sok a munka vele és nagyon kényes cefre, ha kiforrt azonnal ki kell főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!