Első sonkafőzésnél mire figyeljek?
Életemben most főzök először sonkát. Eddig párom anyukája főzte, most én vagyok a soros, segítség nélkül.
A lábasba beleraktam egy nagy parasztsonkát, egy kisebb füstölt, kötözött sonkát, egy füstölt tarját, egy pár kolbászt.
10kor kezdtem a főzést, először 10/8-as erősségűn, most 5ösön.
Honnan tudom, hogy kész van? Puha? Kb. Meddig kell főzni?
parasztsonkánál kilónként egy órát szoktak
a többi misz-masz gondolom hamarabb megvan
A sonkákat beáztattad főzés előtt?
Én a csülköt tegnap 4 órán át főztem, akkor lett puha.
Csak az igazi parasztsonkáról tudok nyilatkozni.
Áztatás(!) után is kevés a kilónkénti egy óra. Tegnap főztük, jó két kilós darab volt (bőrös combsonka) bizony elkérte a közel 4 órát. Ma reggel vettük ki a főzőléből, isteni puha, szaftos lett. (most toltam az arcomba egy "szeletkét" némi franciasaláta és kaszinótojás társaságában. Hiába, nekem ez olyan mint disznóvágásnál a forralt bor, nem maradhat el..)
Köszönöm a válaszokat! Úgy 6-6,5 órát főztem őket, a kolbászt kivettem úgy 2-3 óra elteltével, mert ment szét, de a sonkáknak pont ennyi kellett. Hagytam kihűlni a lében, és így tényleg nem száradt ki, köszönöm a tippet. A tojásokat pedig a húslében főztem meg, párom anyukája szerint így finomabb, és tényleg jobb íze lett:)
Mi is francia salátát csináltunk hozzá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!