Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Első sonkafőzésnél mire...

Első sonkafőzésnél mire figyeljek?

Figyelt kérdés

Életemben most főzök először sonkát. Eddig párom anyukája főzte, most én vagyok a soros, segítség nélkül.

A lábasba beleraktam egy nagy parasztsonkát, egy kisebb füstölt, kötözött sonkát, egy füstölt tarját, egy pár kolbászt.

10kor kezdtem a főzést, először 10/8-as erősségűn, most 5ösön.

Honnan tudom, hogy kész van? Puha? Kb. Meddig kell főzni?


2014. ápr. 19. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

parasztsonkánál kilónként egy órát szoktak

a többi misz-masz gondolom hamarabb megvan

2014. ápr. 19. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha beleszúrva a húsvillát puhának érzed, akkor hagyd a lében kihűlni, akkor nem lesz száraz!
2014. ápr. 19. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A sonkákat beáztattad főzés előtt?

Én a csülköt tegnap 4 órán át főztem, akkor lett puha.

2014. ápr. 19. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 doboszoli ***** válasza:
69%

Csak az igazi parasztsonkáról tudok nyilatkozni.

Áztatás(!) után is kevés a kilónkénti egy óra. Tegnap főztük, jó két kilós darab volt (bőrös combsonka) bizony elkérte a közel 4 órát. Ma reggel vettük ki a főzőléből, isteni puha, szaftos lett. (most toltam az arcomba egy "szeletkét" némi franciasaláta és kaszinótojás társaságában. Hiába, nekem ez olyan mint disznóvágásnál a forralt bor, nem maradhat el..)

2014. ápr. 20. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Én pár órát áztattam, felraktam hideg vízbe, majd leöntöttem az első levét, hogy ne legyen túl sós, utána újra hideg vízben tettem fel és lassú tűzün 4 és fél órát főztem, majd a tojásokat a sonkalé felében fél óráig, mindkettőt a lében hagytam kihűlni. Nagyon finom lett reggelre.
2014. ápr. 20. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Úgy 6-6,5 órát főztem őket, a kolbászt kivettem úgy 2-3 óra elteltével, mert ment szét, de a sonkáknak pont ennyi kellett. Hagytam kihűlni a lében, és így tényleg nem száradt ki, köszönöm a tippet. A tojásokat pedig a húslében főztem meg, párom anyukája szerint így finomabb, és tényleg jobb íze lett:)

Mi is francia salátát csináltunk hozzá:)

2014. ápr. 25. 11:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!