Fritözt megéri venni? Miért jó miért rossz? Mikre figyeljek vásárlásnál?
Nekem van, kaptam, de én nem vennék.
Fent áll a szekrény tetején, kb. 3-4 havonta 1x előveszem, fasírtot jó sütni benne, akkor megsütök 2 kg-ot egyszerre, másra nemigen használom. Több macera van vele. Sok olajat használsz el vele, a kitakarítása is több időt vesz el, mintha serpenyőben sütöd.
A krumplit, rántott húst is sütőben sütöm, tepsiben, minimális olajjal, így még büdös sincs a lakásban.
Egy időbe használtam, mert gyors és praktikus, de ma már nem veszek. Már nem eszek csupa olaj dolgokat, ezért én mindent a sütőbe sütök, még a rántott húst is, ami ugyanolyan lesz mint serpenyőben. A fasírtot szintén.
Amúgy ha venni szeretnél, én a döntött tartályos kivitelt választanám újra, amibe forog a kosár, így kevés olajat használ, valamint a használt olaj egy szűrőn át kiengedhető, a tartály mosható, így többszöri alkalommal is tudsz egy olajban sütni.
Nekünk is van fritőzünk, mi is kaptuk és mi sem használjuk. Ahogy az 1. válaszoló én is mindent a sütőben sütök (rántott husi, hasábkrumpli stb.,), néha-néha ha olajban sütök (pl. bundás kenyeret), akkor serpenyőben csinálom, de nálunk nehéz kiszellőztetni, nem tudok kereszthuzatot csinálni, így mindennek sokáig sült-olaj szaga van, nem szeretem.
Ha veszel, akkor arra figyelj, hogy olyat vegyél, aminek kivehető a belseje, tehát az a rész, ahova az olajat öntöd, azt talán egy fokkal egyszerűbb tisztítani, amúgy tényleg nehéz elmosni, a kis apró részekben (pl. ahol a fedele lecsukódik) megáll az olaj, néha én is csak fogvájóval tudtam kipiszkálni, áhh, nagyon macerás volt, pláne ha a tetején azt a filter-izét is cserélni kellett.
Amúgy az is szempont, hogy viszonylag nagy helyet foglal, nálunk a konyha is kicsi. De ha hozzátok befér, és a férjed is szeretné, akkor vegyetek, anyum is pl. imádja, heti rendszerességgel használja.
Régebben jó fritőzt érdemes lett volna, de mára már azt sem. Mi utáljuk a lakásban az olajszagot, így amikor kb. kéthavonta egyszer itthon ilyesmi készül, azt a teraszon csináljuk az oda száműzött, direkt erre vett olcsó fritőzben, de őszintén az is nyűg.
A linkelt olajmentes Tefal sütő tényleg jó, ha most vesztek én azt megfontolnám.
Köszönöm mindenki véleményét :
A linkelt olaj sütöt néztem ,én is . aztán kiderült ,hogy a szomszédomnak van ilyen :
amiért nem gondolkodom ilyenben a szomszéd elmondta mik a hibái , és megmutta:
EBben az olaj sütőben ,nem lehet szeletelt húst sütni mível a sűtő tartály úgy van kialakitva ,hogy nem fér el benne rendesen . Kevés fér béle : A frissen panirozott húsnak kb 30perc kell mire megsül : A fagyasztott panirozott húsok panirja rá ég max 2 db fér bele : ahoz ,hogy rendesen forogjon.
A burgonyából is csak a fagyasztott jó bele:annak a sütés ideje is ahoz ,hogy szép ropogos legyen kb 30 perc.
Ha én sütök akkor áltálban nem 2 szelet húst ,sokkal többett 6-8 szeletet biztos mert mi másnap is megeszük : rengetegnek tartom a sütési időt így . és burgonyával is ez a helyzett .
Az tény és való ,hogy az olaj miatt megéri ,de szerintem amit olajra költesz azt ez gép a lassú sütés miatt elviszi áramban : Én sem rajngom az olaj szagért ,de egy alapos szellöztetés után már nem lehet érezni : Föleg ha szellöztetés után még valami légfrissitöt is használ az ember.
Bocs ,hogy hosszú lett ,de csak így tudtam leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!