Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezt a tortát akarom kipróbálni...

Ezt a tortát akarom kipróbálni .2 tejszínt ír a hozzávalókban . Melyik fajtára gondol?

Figyelt kérdés

[link]

Mindkettő pl Hulala ? Vagy egyik Hulala,másikhoz pedig főzőtejszínt vegyek ?


2014. ápr. 18. 15:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A tejszin az tejszin. Nem fozotejszin, hanem rendes tejszin, amit habtejszin neven arulnak. A fozo nem hasznalhato sutemenyekhez, nem lehet felverni. A Hulala novenyi "tejszin" hasznalhatod ha szereted.
2014. ápr. 18. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
53%
Tortához habtejszin kell, a link pedig rossz.
2014. ápr. 18. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Semmi a baja a linknek, Oreo tortara mutat.
2014. ápr. 18. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! :)
2014. ápr. 18. 16:11
 5/11 anonim ***** válasza:
44%
A linket a vírusmentesítő blokkolta...
2014. ápr. 18. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Vírusos a link, nekem is blokkolta.
2014. ápr. 18. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

3/6


Ha neked bejött a link, akkor sürgősen nézd át a géped, mert nincs rendesen védve vírusok ellen.

2014. ápr. 18. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Apple-t hasznalok, nem lesz virusos :)
2014. ápr. 18. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Én nem egyszer megnyitottam,és nincs semmi baja a gépemnek....
2014. ápr. 19. 15:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Nincs hat, csak nehány felhasználónak tul érzékenyek van beállítva a vírusirtó ja. De itt a recept, bemásolom nekik:

Recept (24 cm-es tortaformához)


25 dkg liszt

30 dkg cukor

12 dkg cukrozatlan kakaó

2 tk szódabikarbóna

csipet só

2,5 dl víz

2 dl kefír

2 dl olaj

3 tojás


25 dkg natúr krémsajt (Philadelphia vagy hasonló)

1/2 l habtejszín

6 dkg porcukor

12 db Oreo keksz (normám méretű)


10 dkg 60% kakaótartalmú csokoládé

1 dl tejszín



A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem és a keverék közepébe mélyedést alakítok ki. Egy kis tálban összekeverem a folyékony alapanyagokat a tojással és az előkészített száraz anyagokhoz adom. Kanállal egyenletes masszává keverem.

Egy 24 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, a massza felét beleöntöm és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. Ugyanezt teszem a második adaggal is. Rácson teljesen kihűtöm a tortalapokat.


A csokoládé ganázshoz, ami a torta tetejére kerül, a csokit összetöröm és egy kisebb tálba teszem. A tejszínt egy kis lábosban forráspontig melegítem, amikor elkezd felemelkedni azonnal lehúzom a tűzről és a csokoládéra öntöm. Hagyom 1 percig állni majd egyenletesre keverem, fényes, selymes masszát kell kapnom. Hagyom szobahőmérsékletűre hűlni.

A krémhez a krémsajtot és a porcukrot robotgéppel habosra keverem, félreteszem. A tejszínből kemény habot verek és 3 adagban lazán hozzáforgatom a sajtkrémhez. 2 evőkanálnyit kiveszek a krémből, nyomózsákban ezt használom majd a dekoráláshoz és a kekszek felragasztásához. A kekszeket összetöröm és a krémhez keverem. Az egyik kihűlt tortalapot tortatálra teszem, megkenem a kekszes krémmel vastagon, majd óvatosan ráteszem a második tortalapot. Ennek a tetejét vékonyan bevonom a ganázs krémmel. Kis időre behűtöm, majd újabb réteg ganázst kenek rá szép egyenletesen. A félretett krémmel és a kekszekkel feldíszítem a torát. Legalább egy órára behűtöm szeletelés előtt.

2014. ápr. 19. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!