Ezt a tortát akarom kipróbálni .2 tejszínt ír a hozzávalókban . Melyik fajtára gondol?
3/6
Ha neked bejött a link, akkor sürgősen nézd át a géped, mert nincs rendesen védve vírusok ellen.
Nincs hat, csak nehány felhasználónak tul érzékenyek van beállítva a vírusirtó ja. De itt a recept, bemásolom nekik:
Recept (24 cm-es tortaformához)
25 dkg liszt
30 dkg cukor
12 dkg cukrozatlan kakaó
2 tk szódabikarbóna
csipet só
2,5 dl víz
2 dl kefír
2 dl olaj
3 tojás
25 dkg natúr krémsajt (Philadelphia vagy hasonló)
1/2 l habtejszín
6 dkg porcukor
12 db Oreo keksz (normám méretű)
10 dkg 60% kakaótartalmú csokoládé
1 dl tejszín
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem és a keverék közepébe mélyedést alakítok ki. Egy kis tálban összekeverem a folyékony alapanyagokat a tojással és az előkészített száraz anyagokhoz adom. Kanállal egyenletes masszává keverem.
Egy 24 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, a massza felét beleöntöm és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. Ugyanezt teszem a második adaggal is. Rácson teljesen kihűtöm a tortalapokat.
A csokoládé ganázshoz, ami a torta tetejére kerül, a csokit összetöröm és egy kisebb tálba teszem. A tejszínt egy kis lábosban forráspontig melegítem, amikor elkezd felemelkedni azonnal lehúzom a tűzről és a csokoládéra öntöm. Hagyom 1 percig állni majd egyenletesre keverem, fényes, selymes masszát kell kapnom. Hagyom szobahőmérsékletűre hűlni.
A krémhez a krémsajtot és a porcukrot robotgéppel habosra keverem, félreteszem. A tejszínből kemény habot verek és 3 adagban lazán hozzáforgatom a sajtkrémhez. 2 evőkanálnyit kiveszek a krémből, nyomózsákban ezt használom majd a dekoráláshoz és a kekszek felragasztásához. A kekszeket összetöröm és a krémhez keverem. Az egyik kihűlt tortalapot tortatálra teszem, megkenem a kekszes krémmel vastagon, majd óvatosan ráteszem a második tortalapot. Ennek a tetejét vékonyan bevonom a ganázs krémmel. Kis időre behűtöm, majd újabb réteg ganázst kenek rá szép egyenletesen. A félretett krémmel és a kekszekkel feldíszítem a torát. Legalább egy órára behűtöm szeletelés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!