Mit tegyek, hogy ne essen össze?
Sziasztok,többször csináltam már 8 tojásos piskótát.Mindent nagyon alaposan és figyelmesen csinálok.De mégis mindig összeesik.
A sütőben gyönyörű aztán egyszer csak puff...:(
Adjatok tippeket fontos lenne!! Most nem hibázhatok! Nagyon szépen köszönöm!!
Sütőport rakok bele,és nem nyitom ki hamar a sütő ajtót
Nem szoktam....
azért köszönöm....
Nehogy kitámasz a sütőajtót amikor beteszed sülni! Pont az a gőz kell a piskótának, hogy megemelkedjen. Első 5 perc 220°C, aztán leveszed 180°C-ra és, nem nyitogatod a sütőajtót közben!
Amikor megsült, akkor kell nyitva tartani és ott hagyni hülni a piskótát.
Én nem teszek bele se sütőport, se keményítőt, mert nem engedték az oktatók, amikor tanultuk.
1tojáshoz 2dkg cukor és 2.5dkg liszt. Nem szabad túl keményre verni a habot, akkor hamarabb összeáll és nem megy ki a levegő belőle. És ennyi a piskóta! A sütőportól elég fura utóízt kap a piskóta.
maszatka
Van aki szalakálit, vagy szódabikarbónát rak bele. De a szalakálinak ha több megy bele van ilyen mellékíze.
De amúgy egyik ismerősöm még sütőport meg ilyesmit sem tett bele és mégis olyan finom lett neki a piskótája és nem esik össze. Nem tudom hogy sikerül neki.
Bár egyszer összejött nekem is. Mondjuk tudom, hogy ő nagyon sokáig veri a tojást, hogy már szinte szirup, a sárgája már szinte fehér színű, ja és vizes piskótát készít.
Majd írd meg hogy sikerült! Melyik ötlet jött be!
Hátha másnak is jól jön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!