Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek, hogy ne essen össze?

Mit tegyek, hogy ne essen össze?

Figyelt kérdés

Sziasztok,többször csináltam már 8 tojásos piskótát.Mindent nagyon alaposan és figyelmesen csinálok.De mégis mindig összeesik.

A sütőben gyönyörű aztán egyszer csak puff...:(

Adjatok tippeket fontos lenne!! Most nem hibázhatok! Nagyon szépen köszönöm!!

Sütőport rakok bele,és nem nyitom ki hamar a sütő ajtót


2009. dec. 21. 18:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Az a titka,hogy nem szabad nyitogatni a sütőajtót sütés közben..,piskótát sütni nem egyszerű!
2009. dec. 21. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem szoktam....

azért köszönöm....

2009. dec. 21. 18:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg, hogy az egyik kanál liszt helyett étkezési keményítőt teszel. Sokkal lazább a tészta és nem esik össze olyan könnyen. Anyósom így csinálja, neki bevált, én is kipróbáltam és tényleg jó volt :)
2009. dec. 21. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
A sütőajtót ki szoktam támasztani hurkapálcával,hogy a gőz távozhasson,és ha elkészült nem veszem ki azonnal a sütőből,nyitott sütőajtónál hagyom kihűlni.Egyébként az étkezési keményítős módszer is jó.
2009. dec. 21. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell bele sütőpor.Én is teszek bele 1/3-ad kem ényitőt.Ami nagyom fontos.ahogy előttem is írta valaki,a sütőajtót hurkapálcikával ki kell támyasztani,hogy a keletkező gőz eltávozhasson.Nekem soha nem esik össze.
2009. dec. 21. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Szóval akkor sötő ajtót kitámasztani! Csak egyet nem értek egy csomó helyen még pluszba tanácsolják,hogy vizet tegyünk alá másik tepsibe,az meg ugye exta gőz.Akkor az mire jó?:)
2009. dec. 21. 19:55
 7/10 anonim ***** válasza:

Nehogy kitámasz a sütőajtót amikor beteszed sülni! Pont az a gőz kell a piskótának, hogy megemelkedjen. Első 5 perc 220°C, aztán leveszed 180°C-ra és, nem nyitogatod a sütőajtót közben!

Amikor megsült, akkor kell nyitva tartani és ott hagyni hülni a piskótát.

Én nem teszek bele se sütőport, se keményítőt, mert nem engedték az oktatók, amikor tanultuk.

1tojáshoz 2dkg cukor és 2.5dkg liszt. Nem szabad túl keményre verni a habot, akkor hamarabb összeáll és nem megy ki a levegő belőle. És ennyi a piskóta! A sütőportól elég fura utóízt kap a piskóta.


maszatka

2009. dec. 22. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
00:24-es nagyon de nagyon szépen köszönöm BOLDOG KARÁCSONY!!!:)
2009. dec. 22. 08:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Van aki szalakálit, vagy szódabikarbónát rak bele. De a szalakálinak ha több megy bele van ilyen mellékíze.

De amúgy egyik ismerősöm még sütőport meg ilyesmit sem tett bele és mégis olyan finom lett neki a piskótája és nem esik össze. Nem tudom hogy sikerül neki.

Bár egyszer összejött nekem is. Mondjuk tudom, hogy ő nagyon sokáig veri a tojást, hogy már szinte szirup, a sárgája már szinte fehér színű, ja és vizes piskótát készít.

Majd írd meg hogy sikerült! Melyik ötlet jött be!

Hátha másnak is jól jön!

2009. dec. 22. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Jó,rendben:) Köszönöm
2009. dec. 22. 15:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!