A WASABI-s zöld szinu levest, ami sztem zöld alma leves, h csináljak? H lesz olyan zold, es mik lehetnek a hozzávalók? Koszonom mindenkinek!
Zöld alma? Dehogy.
A wasabi vizitorma, szokták uborkásan, és avokádóval főzni. De almával nem.
Recept: nyers uborkás wasabi leves:
2 főre
-2 uborka
-1 avokádó
-1 csésze víz
-2 zöld hagyma
-1 teáskanál kapor
-fél teáskanál wasabi por
-koriander, só, bors ízlés szerint
Az uborkát, avokádót, hagymát és a vizet összeturmixoljuk. Fűszerezzük.
Ez olyan mint a gazpacho, könnyű, nyers, nyári leves.
zöld alma leves: nem a Wasabis, de hasonló módon készíthetik: (nem olvastam végig a recpetet valami halas kaja mellé irták)
zöldalma leves
6 db zöld alma
10 dkg zöld színű, érett édeskömény szár
4 szál koriander
2 szál bazsalikom
3 dl lime leve
5 szem fekete bors, 3 szem szegfűszeg, csipetnyi durvára tört fahéj
0.6l fehér bor(Királyudvar Furmint Sec 2007)
késhegyni' aszkorbin sav, kevés cukor
A borból, borsból, fahéjból, szegfűszegből redukciót készítünk.(felére forraljuk).
Az 5db almát és az édeskömény szárat, a zöld fűszerekkel, és a redukcióval, valamint az aszkorbin savval 60fokos thermomixben, 8-as fokozaton, turmixoljuk (thermomix hiányában a nem túl forróra melegített levest sima turmixban készítjük). Közben kóstoljuk, kevés cukorral ízesíthetjük, ha szükségét érezzük:
Vigyázzunk ne legyen édes! Azonnal hűtjük, jeges vízre helyezett edényben. Csak ezután szűrjük át finom lyukú szűrőn. Tálalásig félre rakhatjuk.
Az 1db almát levesbetétnek meghámozzuk, 2X2mm-es kockákra vágjuk, amit jeges lime lében teszünk félre tálalásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!