Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A WASABI-s zöld szinu levest,...

A WASABI-s zöld szinu levest, ami sztem zöld alma leves, h csináljak? H lesz olyan zold, es mik lehetnek a hozzávalók? Koszonom mindenkinek!

Figyelt kérdés

2014. ápr. 11. 09:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A wasabi egy japán növény, hasonlít a tormához, és zöld a színe. Nincs köze az almához.
2014. ápr. 11. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Zöld alma? Dehogy.

A wasabi vizitorma, szokták uborkásan, és avokádóval főzni. De almával nem.

Recept: nyers uborkás wasabi leves:

2 főre

-2 uborka

-1 avokádó

-1 csésze víz

-2 zöld hagyma

-1 teáskanál kapor

-fél teáskanál wasabi por

-koriander, só, bors ízlés szerint


Az uborkát, avokádót, hagymát és a vizet összeturmixoljuk. Fűszerezzük.


Ez olyan mint a gazpacho, könnyű, nyers, nyári leves.

2014. ápr. 11. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:
100%
Lehet a kérdező, az étteremre gondol "Wasabi" alatt, ott valóban van egy zöld színű édes leves.
2014. ápr. 11. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

zöld alma leves: nem a Wasabis, de hasonló módon készíthetik: (nem olvastam végig a recpetet valami halas kaja mellé irták)

zöldalma leves

6 db zöld alma

10 dkg zöld színű, érett édeskömény szár

4 szál koriander

2 szál bazsalikom

3 dl lime leve

5 szem fekete bors, 3 szem szegfűszeg, csipetnyi durvára tört fahéj

0.6l fehér bor(Királyudvar Furmint Sec 2007)

késhegyni' aszkorbin sav, kevés cukor


A borból, borsból, fahéjból, szegfűszegből redukciót készítünk.(felére forraljuk).

Az 5db almát és az édeskömény szárat, a zöld fűszerekkel, és a redukcióval, valamint az aszkorbin savval 60fokos thermomixben, 8-as fokozaton, turmixoljuk (thermomix hiányában a nem túl forróra melegített levest sima turmixban készítjük). Közben kóstoljuk, kevés cukorral ízesíthetjük, ha szükségét érezzük:

Vigyázzunk ne legyen édes! Azonnal hűtjük, jeges vízre helyezett edényben. Csak ezután szűrjük át finom lyukú szűrőn. Tálalásig félre rakhatjuk.

Az 1db almát levesbetétnek meghámozzuk, 2X2mm-es kockákra vágjuk, amit jeges lime lében teszünk félre tálalásig.

2014. ápr. 11. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ! Igen arra a zold szinu levesre gondoltam , amit a wasabiban lehet enni, kicsit édeskés. De mindegyik receptet ki próbálom!
2014. ápr. 12. 09:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez így nagyon megtévesztő volt. Sokat gondolkodtam mi lehet az a leves és kiderül hogy egy étterem neve a wasabi. Gondolom budapesten. Legközelebb légyszíves írd ki hogy étterem.
2014. ápr. 13. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!