Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyakorlott háziasszony vagyok,...

Gyakorlott háziasszony vagyok, de ez kimaradt eddig. Mindig vizben főzöm ki a levestésztát, de most rengeteg lett a leves, és abban szeretném. Hogy álljak neki?

Figyelt kérdés
2014. márc. 29. 16:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A leves levéböl vegyél ki külön edénybe és abban fözd meg a tésztát ugyanúgy, mintha víz lenne.
2014. márc. 29. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
És szürjem le, és öblitsem is le? Vagy annyi lében főzzem, hogy rajta maradjon? Nem fog elázni?
2014. márc. 29. 16:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell leszűrni,és leöblíteni! Annyi levet tegyél rá amennyit a tészta kb. felvesz,de az sem baj ha pici lé marad rajta. Én mindig levesben főzöm,és soha nem ázik el!
2014. márc. 29. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kevés levesben főzd, azt többnyire fel is szívja.Finomabb, mint a sima sós vízben főtt.sem szűrni, sem öblíteni nem kell, ahogy írták előttem is.
2014. márc. 29. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha nekem sok a lé, lefagyasztom egy nagy tejfeles vödörben. Aztán két hét múlva kiengedem, és főzök hozzá tésztát.

Miért pocsékolnál?

2014. márc. 29. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Na már kész is van, tényleg jó lett. Csiga volt, és annyit tettem a kis lábasba, hogy ellepje. Mellette volt a gázon a nagy fazék /marha velős/ leves, és abból pótoltam, ahogy szivta fel. Most letakartam, és már semmi leve nincs. Tettem rá a biztonság kedvéért egy dionyi liba zsirt.
2014. márc. 29. 17:07
 7/8 bumbi02 ***** válasza:
39%

Lehet hogy én vagyok túl komplikáltan gondolkozó de.


Miért nem a levesben főzöd ki? Miért külön főzöd leveslével? Legegyszerűbb annyi levest befőzni tésztával, amennyi elfogy egy evésre. Nem kell szűrögetni a tésztát, ide tenni oda tenni. Egyszerűen bele dobod az átszűrt húslevesbe, és hagyod míg megfől, aztán tálalod, megeszitek. A többi szerintem csak felesleges körülményeskedés.

2014. márc. 29. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem a levesben főzöd ki? Miért külön főzöd leveslével? Legegyszerűbb annyi levest befőzni tésztával, amennyi elfogy egy evésre. Nem kell szűrögetni a tésztát, ide tenni oda tenni. Egyszerűen bele dobod az átszűrt húslevesbe, és hagyod míg megfől, aztán tálalod, megeszitek. A többi szerintem csak felesleges körülményeskedés."


Elöször is ha belefözöd a levesbe, akkor a leves nem marad szép átlátszó, és az íze sem olyan finom.

Másrészt elég nehéz kiszámolni, hogy mennyit fog megenni a család, ha túl kevés, az elég kellemetlen, ha meg túl sok, akkor az nagyon könnyen megforr, ha belefött a tészta.

De emellett van, aki nem szereti benne a tésztát, vagy csak keveset, a másik pedig sok tésztát kívánna bele. Így sokkal egyszerübb, gazdaságosabb és mindenkinek kellemesebb, mint egybefözve.

Ezen kivül - ha figyelmesen elolvastad volna, amit eddig írtak a többiek - NEM kell szürögetni, hanem csak annyi lében fözni, amennyit a tészta felvesz.

2014. márc. 29. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!