Írnátok olyan sós süteményt/rágcsálnivalót, aminek jót tesz a több napos tárolás?
Figyelt kérdés
Amik eszembe jutottak, nekem frissen az igazán jók. De most olyan kellene, amit néhány nap után is kínálhatok, nem lesz száraz, kemény, stb.2014. ápr. 8. 18:32
1/5 anonim válasza:
Én ezt szoktam sütni, ha sósat kérnek.
35 dkg liszt
1 kocka Rama
1 tojás
3 evőkanál víz
1 evőkanál ecet
1 kávéskanál cukor
2 teáskanàl só
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok, fél óráig hűtőben pihentetem. Utána ceruzavastagságúra nyújtom, megkenem tojássárgájával, megszórom izlés szerint sajttal, szezámmaggal, köménnyel, vagy mákkal. Kis rudakat vágok derelyemetélővel, közepes lángon pirosra sütöm. Kihülés után fémdobozban tárolom. Sokáig eláll, finom ropogós marad!
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt kipróbálom.
2014. ápr. 8. 19:53
3/5 anonim válasza:
Szivesen. Gyors, olcsó, finom! Majd írd meg, hogy sikerült!? :)
4/5 A kérdező kommentje:
Megsütöttem, nagyon finom lett! Még anyukám is elkérte a receptet!! Kimentettem két darabot, hogy lássam, hosszabb tárolás után milyen lesz. Nem keményedett meg, nagyon köszönöm ezt a szuper receptet!
2014. ápr. 28. 10:31
5/5 anonim válasza:
Szivesen, örülök, hogy ízlett! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!