Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Almából ti mit szoktatok...

Almából ti mit szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés

2013. nov. 30. 11:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

sült almát

almás pitét

svéd almát

francia salátába rakom

2013. nov. 30. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Pálesz.
2013. nov. 30. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenekelőtt PÁLINKA

Almalekvár

Almás pite

Gyümölcssaláta

Gyümölcsleves

Befőtt

Sütemények

Nyáron olyan is van hogy lereszeljük kipréseljük és megfagyasztjuk.Ilyen jégkása féle lesz és elé finom :D

2013. nov. 30. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Mi mostanában úgy esszük, hogy félbevágjuk, kivágjuk a magházat, egy kis citromlével meglocsoljuk, utána a magház helyére diót, mazsolát, fahéjat és valamilyen lekvárt teszünk, utána megsütjük. Nagyon finom, és igazi télies nasi :)
2013. nov. 30. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Almavájóval kiszedem a magházat, karikára vágom, palacsintatésztába márton és kisütöm, fahéjas cukorral megszórom.


Almás palacsintát is szeretjük, vagy a tésztájába reszelem és úgy sütöm, vagy lereszelem, cukron karamellizáom, megszórom fahéjjal és vanílias puding plusz az alma megy töltelékként a palacsintába.


Almakompót is finom.

2013. nov. 30. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is elsőszámú az almáspite.De szoktam nagyon egyszerű almafánkot is sütni, fahéjas porcukorral jól megszórni.Kevert tésztába (bögrés)is szoktam tenni sok-sok almakockát, vagy éppen muffinba. itt is fontos szereplő a fahéj.

Másik kedvenc sülthúsok mellé a hagymás almacsatni (dzsem )saját fejlesztésem alapján.

2013. nov. 30. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

savanykásabb almákból almás-fahéjas palacsintatölteléket:

sok-sok almát felezünk, a magházat eltávolítjuk, belereszeljük őket egy lábosba. megy hozzá egy kevés cukor és fahéj. ezt kell felmelegíteni, de csak óvatosan, oda ne égjen a cukor miatt.

langyosan remek. de hidegen is, amikor sűrűbb. :)

2014. aug. 28. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
sult alma bundaban vagy anelkul, pite, toltott alma, kulonbozo toltelekeket palacsintaba, husokhoz; lekvart, befottet, kompotot. :)
2014. aug. 28. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Almás palacsintát, rétest, palacsintatésztába mártott almakarikákat megsütve, fahéjas porcukorral meghintve, almás lepényt.
2014. aug. 28. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
A finom májpástétomnak is 1/3-a alma.
2014. aug. 29. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!