Mit lehet csinálni almából?
Palacsintába szoktak almát reszelni és úgy kisütni. (Tej nem gond, én csak vizzel készítem a palacsintát). Aztán tölteléknek reszelj le almát és ízesítsd:
1, alma+fahéj+cukor+szegfűszeg
2, alma+cukor+citrom héja és leve
Almás lepénykék:
20 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál olaj, csipet só, 1 dl tej, kb. 3 dl víz, 2 alma meghámozva és a reszelő nagy lyukán lereszelve (nem kell kinyomkodni).
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, tejjel, almával, és fokozatosan annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, és kis lepényeket sütünk a tésztából. Nem szükséges minden adag előtt olajozni a serpenyőt, nekem nem szokott leragadni. Még melegen megszórjuk fahéjas cukorral, de lekvárral is nagyon finom.
Pofonegyszerű almás pite
Hozzávalók:
•2-3 alma
•2-3 tojás
•1 púpozott teáskanál fahéj
•1 bögre rétesliszt
•1 bögre barna cukor
•1 csomag sütőpor
Az almákat mosd meg, hámozd meg, majd reszeld le nagylyukú reszelőn. Öntsd a reszeléket egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a tojásokat, és keverd el kézi habverővel.
Keverd bele a liszt felét, a cukrot, a fahéjat és a sütőport, majd ha már homogén a massza, akkor a liszt másik felét is.
Öntsd egy kivajazott tepsibe a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd meg, tűpróbával ellenőrizd, hogy jó-e már. Porcukorral megszórva tálald.
Bár nem írtad hogy van-e neked otthon tojás vagy fahéj (azt el is lehet hagyni) de nekem ez jutott hírtelen eszembe. Egyszerű,gyors és finom. Ha nincs akkor bocsi hogy nem segítettem,de egyszer majd próbáld ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!