Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet csinálni almából?

Mit lehet csinálni almából?

Figyelt kérdés
Felsorolom a hozzávalókat ami most van itthon: liszt, 1 dl tej, cukor, lekvár, só, olaj, ja és alma :). Kb ennyi dologból tudok gazdálkodni és a legegyszerűbben szeretnék süteményt csinálni gyorsan és finomat. Ha tud valaki segíteni egy recepttel megdobhatna. Köszi

2011. nov. 15. 14:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lekváros és dinsztelt almás palacsinta?
2011. nov. 15. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Palacsintába szoktak almát reszelni és úgy kisütni. (Tej nem gond, én csak vizzel készítem a palacsintát). Aztán tölteléknek reszelj le almát és ízesítsd:

1, alma+fahéj+cukor+szegfűszeg

2, alma+cukor+citrom héja és leve

2011. nov. 15. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:

sült alma?

[link]

Rum helyett lekvár, margarin helyett olaj..

2011. nov. 15. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Almás lepénykék:

20 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál olaj, csipet só, 1 dl tej, kb. 3 dl víz, 2 alma meghámozva és a reszelő nagy lyukán lereszelve (nem kell kinyomkodni).


A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, tejjel, almával, és fokozatosan annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, és kis lepényeket sütünk a tésztából. Nem szükséges minden adag előtt olajozni a serpenyőt, nekem nem szokott leragadni. Még melegen megszórjuk fahéjas cukorral, de lekvárral is nagyon finom.

2011. nov. 15. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Pofonegyszerű almás pite

Hozzávalók:

•2-3 alma

•2-3 tojás

•1 púpozott teáskanál fahéj

•1 bögre rétesliszt

•1 bögre barna cukor

•1 csomag sütőpor

Az almákat mosd meg, hámozd meg, majd reszeld le nagylyukú reszelőn. Öntsd a reszeléket egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a tojásokat, és keverd el kézi habverővel.

Keverd bele a liszt felét, a cukrot, a fahéjat és a sütőport, majd ha már homogén a massza, akkor a liszt másik felét is.

Öntsd egy kivajazott tepsibe a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd meg, tűpróbával ellenőrizd, hogy jó-e már. Porcukorral megszórva tálald.


Bár nem írtad hogy van-e neked otthon tojás vagy fahéj (azt el is lehet hagyni) de nekem ez jutott hírtelen eszembe. Egyszerű,gyors és finom. Ha nincs akkor bocsi hogy nem segítettem,de egyszer majd próbáld ki :)

2011. nov. 15. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a tésztába is keverj 1 evőkanál olajat.
2011. nov. 15. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem az előző, hanem a 14:47 voltam.
2011. nov. 15. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: a barna cukrot elírtam,én simával szoktam,azzal is finom.
2011. nov. 15. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
2011. nov. 15. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Azért nagyon cuki a kérdező...Gépeljetek csak,linkelgessetek és sehol egy reagálás..Pfejj,de mérges vagyok ilyenkor.
2011. nov. 16. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!