Milyen ilyen kaját tudnék csinálni almából? Az értelmes válaszokat felpontozom.
Van itthon bármilyen mennyiségű alma,ha kell szedhetek szilvát is.Milyen,úgymond ,,reform,, kaját tudnék csinálni?
A mikrós v. főzés nélküli ételeket előnyben részesítem.
Légyszíves a receptet is linkeljétek,vagy írjátok be ha tudjátok.
Köszönöm!
13l
pl:
mindmegette.hu
almáspite, almaleves mittomén :)
Én szoktam sült almát csinálni: levágod az alma tetejét, kiszeded a belsejét,de nem az egészet,teszel bele kicsi mogyorót vagy diót, mézet, esetleg mazsolát és fahéjat (mikrózod kb 1-2 percig).
Almaleves:
víz, alma, fahéj, szegfűszeg, natúr joghurt sűrítéshez, esetleg 1 kanál vanília pudingpor (a mostaniakban már nem szokott cukor lenni, de ezt ki is lehet hagyni),+ édesítőszer vagy méz. A végén összeturmixolod.
Almadzsem: alma, dzsem fix+ cukor helyett édesítő vagy méz.
Egyelőre ennyi jutott eszembe.
Itt a 20:26-os ismét. Üdv annak vagy azoknak, akik a jószándékom ellenére 37 %-ra lepontozták a bejegyzésemet. Ha itt lehetne törölni a hibás válaszokat, akkor természetesen azonnal megtettem volna, miután eljutott a tudatomig, hogy reformételt keres a kérdező! Valójában csak a segítő szándék vezérelt, nem az, hogy felpontozzanak, de a lepontozás azért mégis rosszul esett nekem.
Amúgy tapasztalatom szerint mindenfajta süteményt át lehet alakítani ízlésszerint reformmá, ha az alapötletet megváltoztatjuk itt-ott pl. mézzel vagy nádcukorral édesítünk vagy kihagyjuk a porcukrot a tetejéről. Közben eszembe jutott egy süti, amire tényleg lehet mondani, hogy reform, és mindig október táján készítjük almából,(birsalmából is, sőt régebben szilvából!)+ egyéb idényjellegű alapanyagokból, de egyszerűen elment a kedvem, attól, hogy bárkinek is ötletet adjak. Sőt, mostmár örülök, hogy valami csoda folytán teljesen kiment a fejemből és tegnap nem írtam ide be még a nevét sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!