Megéri 2embernek otthon pizzát sütni vagy a rendelés éri meg jobban?
Ebből a mennyiségből egy kb. 30 cm átmérőjű pizza lesz. (= Én egy nagyobb méretű hússütő teflonban sütöttem meg, a palacsinta-sütő-méret nem elég neki!)
Valóban azt teszel rá, ami van, amit akarsz, ráadásul gyorsan kész.
Még 1 embernek is megéri és az pont olyan lesz amilyet szeretnék! Írok egy receptet, nem olyan ördöngősség elkészíteni:
A tésztához: 3 dkg sima v. rétesliszt, 1/2 ek. só, 1 dl olaj, 20 dkg élesztő, 3 dl langyos víz. Az élesztőt a vízben felfuttatod, jól összegyúrod a tésztát, majd fél órát keleszted.
Pizzaalapnak:
a) Ketchup, bazsalikom, oregánó, bors, fokhagyma, vöröshagyma, (kakukkfű, rozmaring, majoránna ...)
b) Löncshús, fél pohár tejföl, 1 tojás jól összekeverve
c) Besamel: 2 ek. vaj/margarin/olaj, 2 ek. liszt, 5 dl tej, só, bors, (szerecsendió)
Feltétnek ízlés szerint mehet rá mindenféle felvágott, sonka, szalámi, olivabogyó, zöldség, ananász, gomba, paprikakrém, satöbbi.
Sütés: gázon 15 perc 200 fokon, mikróban ~12 perc 850 watton. Jó étvágyat hozzá! :)
Szerintem az élesztő is 2 dkg nem 20 dkg... :)
Amúgy megéri otthon sütni 2 embernek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!