Hogy ajánljam magam?
Egy kis self marketing tanácsra lenne szükségem!
Végzett cukrász vagyok és szeretném ajánlani magam ismerősök körében.
Személy szerint úgy gondolom, hogy ez legalább annyira hosszú folyamat lenne, mintha egy kis üzletet próbálnék befuttatni.
Mivel otthoni sütögetésről lenne szó, beetetésről szó sem lehet sajnos. Nem érné meg.
A fő gondom igazából, hogy neten félek hírdetni, nem tudom, hogy mennyire vadásszák le ezeket a zugcukrászokat, ez tlkp. fekete munka.
A másik problémám, az ismerettségi kör meggyőzése.
Nos, magánykedvelő emberként nem vagyok túl társasági, így az ismerőseimet is inkább az élet sodorta hozzám, vagy engem hozzájuk, mindegy. Szóval pusztán a "baráti" kapcsolatokra nem építhetek.
Hogy tudom elkerülni, hogy ne csináljak ezekből a régvolt kapcsolatokból üzleti kapcsolatot?
Tehát valójában nem ismerősöknek, hanem környékbelieknek szeretnéd (nem magadat, hanem) a szolgáltatásaidat kínálni pénzért (=fekete munka)?
A választ nem tudom. Wolf Gábor anyagai segíthetnek (KKV vagy a tanácsadói marketingről).
Ellenben azt javaslom, full feketébe ne nyomjad. Azzal lesz még egy ember, aki felkapaszkodik az ország szekerére de nem húzza.
"még egy ember, aki felkapaszkodik az ország szekerére de nem húzza."
???
Annál hazaibb nincs, amit a szomszédodtól veszel. Ne akkor legyél miniszterelnök, amikor a szomszédod első osztályú áruját kellene megfizetned neki! Ha nincs legális jövedelme, mindenképpen eláshatja magát. Büntetés jár neki azért, mert saját készítésű/termelésű árut ad neked pénzért. De vállalja mindezt, mert kedvenc államunk ezekkel akarja zsarolni, ő pedig egyenes gerinccel kitart melletted, és a többi földije mellett. Minden érintett jól jár, és nem az őt alkalmazó cég tulajdonosai járnak jól, meg nem a költekező politikai elit. Ha húzni kell a szekeret, akkor növeljük a vásárlóerőnket, mert más nem teszi meg helyettünk.
A kérdésre válaszolva: ha találkozol velük utcán, boltban, na meg legfőbbképpen szórakozóhelyen, akkor jó eséllyel maguk érdeklődnek a munkád felől, és elmondhatod, hogy semmi sincs kilátásban, végzett cukrász vagy, értesz hozzá, szereted csinálni, jól áll neked, és akármilyen kívánságot teljesítesz máris, mert mániád a hivatásod, tele a kégli az eszközeiddel, és különben is, ilyen jutányosan sehol... Telefonszám. El se tudom képzelni, hogy ne raboljak rá a lehetőségre azonnal. Drága a torta, és kell évente elég sok.
ma 14:48
nem nagy ipari minőségbe tolnám, szóval vállalkozásról egyelőre szó sem lehet
a családi kasszába szeretnék beleadni és csinálni valamit, amíg munkát nem találok
ma 16:19
köszönöm a bíztatást, hasznos tanácsokat kaptam :)
(tényleg tele vagyok rahedli eszközzel, amik "bevetésre" várnak :D)
a weboldal jó ötlet, még gondolkozok rajta!
a szórólapokat elítélem, csak szemetet gyárt :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!