Most csirkét vettem pörköltnek (nokedlivel stb.) és pulykát sütök.
Szomszéd csaj töltött káposztát + kocsonyát készít.
A másik szomszédban marhapörkölt lesz és valami tarja/akármi tepsiben sütve
Reggelire: fött sonka,kalács ,fött tojás,
Most vendégeink lesznek húsvétkor 4 napig maradnak.
bárányt ,sütünk kint nyárson az udvarban.
Lesznek hozzá köretek. Tabulleh saláta ,majonézes burgonya saláta ,tavaszi zöld saláta.
Ezen kivül rendeltem még 3 nagy hideg tálat. minden féle sültel.
leves majd csak a 4 napon lesz mert az volt a vendégeink kérese ,mielött elmennek haza (Dánia ) halászlét szertnének enni.
Sütni fogok. meggyes csokis képviselő fánkot ,Rigó jancsit ,Hó labdát,és valami sósat.
Húsvét előtti szombaton egybesült tarja, meggyszósszal és krumplikrokettel.
Húsvét vasárnap fácánleves, sok zöldséggel, amiből vadasmártás lesz, a vadnyúlhoz. köret zsemlegombóc.
Hétfőn hidegtálak,sonkából, tojástekercs, saláták, sós-sajtos perec, dióskrémes habos kocka,gyömölcstorta.
Főtt sonka, főtt csülok, főtt/füstölt tarja, fasírt,házi szentelt kaláccsal, francia salátával, főtt tojással, tormával, házi csemege uborkával.
Ebédre változó, tyúkhúsleves vagy velőscsont/marhahús leves, másodiknak pedig töltött csirke vajas, tepsis krumplival vagy báránygerinc.
Desszertnek madártej, sósnak pogácsa.
Saláta nagyrészt mindenhol van, ahogy látom :) (ezt én is beiktatom)
Nagyon-nagyon jókat írtatok, köszönöm. Most lesz az első húsvétom, mint férjes asszonyka, eddig otthon nálunk mindig hús szokott lenni, amit anyukám nagyon sokáig szokott főzni, piros tojás, torma, és a mama féle kalács.Ezt szenteltnek hívjuk. Meg rengeteg süti.
Áldott Húsvétot kívánok!
Ami "kötelező": saját gyártású főtt sonka, kaszinótojás. Nem nagy kreativitást igénylő étel, de nekem olyan mint a karácsonyi halászlé. Kell, és kész.
A meleg kaja majd adja magát, amit éppen megkívánunk.(akár káposztás tészta is , vagy bármi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!