étolajat hányszor éehet felhasználni hús sütésre?
Minden sütés befejezése után leszűröm az olajat. Az alján levő zavaros olajat kiöntöm.A következő alkalommal, ha kell öntök hozzá az üvegből. Soha nem lesz habos.
Ennyi nem rákkeltő. Főzni csak zsírral szoktam.
CSAK egyszer szabad felhasználni.
Ne hallgass ezekre a zseni háziasszonyokra itt, amikor tudományos tény, hogy iszonyatosan rákkeltő a többször felhasznált olaj. Teljesen mindegy, hogy habzik-e vagy sem, az olaj kémiailag romlik minden HEVÍTÉS után, és erre sajnos a szűrés sem megoldás.
Egyrészt eleve nem kellene 10 centi mély olajban sütni. Másrészt a legjobb vajjal, egészséges, hidegen préselt ("extra szűz") olajokkal sütni (olíva, szezám, szőlőmag, tökmag stb.), zsírok közül pedig a liba vagy kacsazsír az, ami egészségesnek mondható. Elég a serpenyőbe maximum fél-1 centi olajat önteni, és azon megpirítani az ételt. Manapság a világon mindenhol elismerik ezt, csak Magyarország tart még mindig ott, hogy egy centis rántotthúshoz 20 cm mély és ráadásul napraforgóolaj kell...
Így pazarolni sem pazarolsz, a környezeted is óvod, és ami a legfontosabb: a saját egészségedet is!!
Sajnos ez nem vicc, a már 2x felhasznált olaj akár 4 órával fogyasztás után is pl. drasztikusan megvastagítja az ereket, hogy a transzzsírsav-termelődésről, akrilamidról ne is beszéljünk.
Komolyan fontold meg, ha fontos az egészséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!