Hányszor lehet az étolajat felhasználni?
Figyelt kérdés
Serpenyőben csináltam olyan panírozott csirkemellet amit 6-8 percig kell étolajban melegíteni
azt az étolajat felhasználhatom még egyszer vagy használjuk újat?
2010. szept. 23. 16:51
1/7 anonim válasza:
èn felszoktam.
Mi nagyon ritkán sütünk bár mit is bö olajba.
De 2 hete csináltam rántotthúst. Azóta a rántáshoz vagy egyéb kisebb dolgokhoz amihez csak egy pici olyaj kell ezt öntöm alá.
Anyukám nagyon sürün csinál rántott dolgokat ö, többször felhasználja az olajat, leönti a tetejét ami jó és azt használja.
2/7 anonim válasza:
Két használat után megy a gyújtőbe.
3/7 A kérdező kommentje:
oké köszönöm a válaszokat :D szüleim pár napig nem lesznek itthon szóval ha nem megyek nagyapámhoz akkor magamnak kell csinálni kaját, de nem tudtam az étolajat hányszor használhatom fel
2010. szept. 23. 18:07
4/7 anonim válasza:
Én 1x szoktam,de nem lesz baj ha 2x használod föl:)
5/7 anonim válasza:
Minden használat után leszűröm,az alját kiöntöm, a tiszta olajat többször is feljasználhatom így! De ez csak arra érvényes,amit bő olajban sütök. Igaz,hogy én olajjal nem főzök,csak zsírral. Jobb ízű az étel,és egészségesebb is,mint az olaj.
6/7 anonim válasza:
Én leszűröm, mert a zsemlemorzsa lehullik. De általában még egyszer felhasználom, utána pedig a kutyusnak adom kenyérrel. :)
7/7 anonim válasza:
Én fritőzt használok, amibe 2 liter olaj kell. Namármost kicsit drága lenne minden sütés után kidobni.4-5 alkalommal is sütök benne mondjuk 2.szer 4-4 csirke combot. Az olaj megmutatja, hogy jó-e még. Például elkezd habzani, vagy a szaga égett lesz.Képzeld el, ha a kajáldákban minden sütés után olajat cserélnének, vagy a lángosos. Birja az a többszöri sütést. Ugy szoktam, hogy utoljára halat, vagy fasirtot sütök benne, és aztán csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!