Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hányszor lehet az étolajat...

Hányszor lehet az étolajat felhasználni?

Figyelt kérdés

Serpenyőben csináltam olyan panírozott csirkemellet amit 6-8 percig kell étolajban melegíteni

azt az étolajat felhasználhatom még egyszer vagy használjuk újat?


2010. szept. 23. 16:51
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

èn felszoktam.


Mi nagyon ritkán sütünk bár mit is bö olajba.


De 2 hete csináltam rántotthúst. Azóta a rántáshoz vagy egyéb kisebb dolgokhoz amihez csak egy pici olyaj kell ezt öntöm alá.


Anyukám nagyon sürün csinál rántott dolgokat ö, többször felhasználja az olajat, leönti a tetejét ami jó és azt használja.

2010. szept. 23. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Két használat után megy a gyújtőbe.
2010. szept. 23. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
oké köszönöm a válaszokat :D szüleim pár napig nem lesznek itthon szóval ha nem megyek nagyapámhoz akkor magamnak kell csinálni kaját, de nem tudtam az étolajat hányszor használhatom fel
2010. szept. 23. 18:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Én 1x szoktam,de nem lesz baj ha 2x használod föl:)
2010. szept. 23. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Minden használat után leszűröm,az alját kiöntöm, a tiszta olajat többször is feljasználhatom így! De ez csak arra érvényes,amit bő olajban sütök. Igaz,hogy én olajjal nem főzök,csak zsírral. Jobb ízű az étel,és egészségesebb is,mint az olaj.
2010. szept. 23. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
91%
Én leszűröm, mert a zsemlemorzsa lehullik. De általában még egyszer felhasználom, utána pedig a kutyusnak adom kenyérrel. :)
2010. szept. 23. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
94%
Én fritőzt használok, amibe 2 liter olaj kell. Namármost kicsit drága lenne minden sütés után kidobni.4-5 alkalommal is sütök benne mondjuk 2.szer 4-4 csirke combot. Az olaj megmutatja, hogy jó-e még. Például elkezd habzani, vagy a szaga égett lesz.Képzeld el, ha a kajáldákban minden sütés után olajat cserélnének, vagy a lángosos. Birja az a többszöri sütést. Ugy szoktam, hogy utoljára halat, vagy fasirtot sütök benne, és aztán csere.
2010. szept. 23. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!