Csokitortára vajas krémet, hogy kell csinálni?
Én kakaoport vajjal és porcukorral,illetve egy kis vaniliàs cukorral szoktam kikavarni!
2009. dec. 18. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 A kérdező kommentje:
És mennyi kakaó,mennyi vaj és mennyi porcukor kell hozzá?
A kegegyszerűbb krém: 0,5 l tejet odarakok melegedni, ebből kiveszek (0,5 literből) annyit h 6 evőkanál lisztet tudjak jól elkavarni, amikor a maradék tej kezd melegedni akkor belekeverem a lisztes tejet, és addig kavarom amig keényre besűrűsödik. Majd kikapcsolom, és kirakom valahova h hűljön le. Miután lehűlt 250 margarint(Ráma) gyorsan belekeverem. És ezt azzal izesited amivel akarod. Mármint ha citromos krémet szeretnél akkor citromhéj+ eszenc, ha rumost akkor rumot..ha kakaóst akkor kakaót raksz bele. És nagyon finom
2009. dec. 18. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
Jah és 5 perc alatt meg van a krém, a lehűlésnek kell esetleg egy picit több idő, s aztán a margarin belekeverése tőled függ, hogy milyen gyorsan tudod jól elkavarni.
2009. dec. 18. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
még mindig nem tudjuk, hogy mennyi legyen a cukker
bele, és még azt kérdezném, hogy lehet-e robotgéppel
hozzákeverni a rámát.
köszi
2009. dec. 18. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
12:46
Nem tudom, hogy tőlem kérdezed-e a kérdést.. Én 11:38-as vok. De azért válaszolok. Én édesitővel szoktam édesiteni a krémet , de sosem számolom, kb 20-25 rakok bele amikor még a tejet melegotem, és mindig megkostolóm és az szerint rakom.Lehet édesebb mert amikor a margarint bele keverjük az még vesz fel az édes izből. A rámát mindegy h mivel kevered bele:) amivel tudod. Én nem szoktam csak ennyiért elővenni a gépet, utoljára is a villával kavartam bele. Persze amig sült a süti a margarin ki volt már bontva és a kályhán volt h addig is egy pici engedjen.
2009. dec. 18. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
De attól függetlenül, sokkal könnyebb robotgéppel:)) Kicsit megizzaszt a gyors szétkavarása..:))
2009. dec. 18. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
nagyon köszönöm a gyors választ, és ezer bocsánat a kérdezőtől, hogy így belekalimpáltam a kérdésébe.remélem nem haragszol.
pusz mindenkinek és boldog karácsonyt!
2009. dec. 18. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 A kérdező kommentje:
Dehogy haragszom!:-))Nektek is boldog karácsonyt!Még az a kérdésem,hogy ez a főzött krém ugye nem olyan mint a puding?Mert egyszer csináltam valami hasonlót és az nem ízlett mert puding ízű volt.Azért szeretném a főzés nélküli változatot!
Jaj bocsi, csak most néztem vissza... Hát puding ize nincs ahogy legyen..inkább ennek liszt ize van, ezért kell jól megizesiteni valamivel.
2009. dec. 21. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: