Írnátok nekem olyan édességeket, amik habosak, könnyűek és nem kell sütni?
A párom imádja a habos , csokis könnyű desszerteket. Nem szereti a sütött dolgokat.
Tehát pl banános tejszínhabos csokis akármik. Azt is írjátok le kérlek, hogyan kell elkészíteni.
Köszönöm mindenkinek!
Én így csinálom a joghurttortát:
1 nagy pohár gyümölcsjoghurt
+10 dkg porcukor összekeverve
tejszínhabpótló por tejjel kemény habbá verve
1 csomag zselatin kb 2 dl tejben melegítve,de nem forrásig
Ha kihűlt a zselatin egy kicsit,összekeverem a 3 csoportot és mindig másképpen variálom bele a gyümölcsöket/kekszet/gumicukrot stb.
Hűtöben egy éjszakát szoktam hagyni!
Van műanyag formám,abból kiöntve lehet szeletelni,de ha üvegpoharakba öntöd,kanalazni is lehet!
Mi sem szeretjük a krémes sütiket és ebbe tényleg olyan gyümölcsöt tehetsz,amit szerettek!
Én írtam a joghurttortát!
Ha tapasztalatokra vagy kíváncsi,íme:
-ha zselécukrot teszel bele,várd meg,míg teljesen kihűl a zselatin,különben összeolvad és egy gombóccá áll össze a cukor :-)
-ne ijedj meg,ha a zselatin is összeáll először,addig melegítsd,amíg fel nem olvad,esetleg fakanállal nyomkodd szét!
-ne kóstold meg a porcukros joghurtot,akkor se,ha már a tejszínhab is benne van,mert eszméletlen édes és el fogsz keseredni,de majd a zselatinnal finom lesz :-)
Lehet,hogy gyakorlott háziasszony vagy,de nekem senki nem mondta először ezeket :-)
Az én párom nagyon szereti: ananász, aranka vaniliás krém, és babapiskóta. A krémet elkészíted, bele habbá vert tejszín, zselatin, és az ananász, tortaformába alulra piskóta (előtte tejbe kell áztatni) rá a krém, és egy napra hűtő (de legalább egy éjszakára).
NAgyon egyszerű és gyorsan kész:)
Ha édesebbre akarod, akkor bármilyen gyümölcs jó bele,pl. őszibarack, és van csokis aranka krém is, ami eperrel isteni, lehet variálni, és el sem tudod rontani, legfeljebb folyós lesz a krém, de kanállal akkor is finom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!