Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem olyan édességeke...

Írnátok nekem olyan édességeket, amik habosak, könnyűek és nem kell sütni?

Figyelt kérdés

A párom imádja a habos , csokis könnyű desszerteket. Nem szereti a sütött dolgokat.

Tehát pl banános tejszínhabos csokis akármik. Azt is írjátok le kérlek, hogyan kell elkészíteni.

Köszönöm mindenkinek!

2009. dec. 18. 09:41
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
2009. dec. 18. 10:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én így csinálom a joghurttortát:

1 nagy pohár gyümölcsjoghurt

+10 dkg porcukor összekeverve

tejszínhabpótló por tejjel kemény habbá verve

1 csomag zselatin kb 2 dl tejben melegítve,de nem forrásig

Ha kihűlt a zselatin egy kicsit,összekeverem a 3 csoportot és mindig másképpen variálom bele a gyümölcsöket/kekszet/gumicukrot stb.

Hűtöben egy éjszakát szoktam hagyni!

Van műanyag formám,abból kiöntve lehet szeletelni,de ha üvegpoharakba öntöd,kanalazni is lehet!

Mi sem szeretjük a krémes sütiket és ebbe tényleg olyan gyümölcsöt tehetsz,amit szerettek!

2009. dec. 18. 10:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi!
2009. dec. 18. 11:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a neten is kereshetnék, de volt már olyan, hogy kipróbáltam és szörnyű. Így tudom, hogy tapasztalatból írtok, nem lehet rossz.
2009. dec. 18. 12:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a joghurttortát!

Ha tapasztalatokra vagy kíváncsi,íme:

-ha zselécukrot teszel bele,várd meg,míg teljesen kihűl a zselatin,különben összeolvad és egy gombóccá áll össze a cukor :-)

-ne ijedj meg,ha a zselatin is összeáll először,addig melegítsd,amíg fel nem olvad,esetleg fakanállal nyomkodd szét!

-ne kóstold meg a porcukros joghurtot,akkor se,ha már a tejszínhab is benne van,mert eszméletlen édes és el fogsz keseredni,de majd a zselatinnal finom lesz :-)

Lehet,hogy gyakorlott háziasszony vagy,de nekem senki nem mondta először ezeket :-)

2009. dec. 18. 12:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom nagyon szereti: ananász, aranka vaniliás krém, és babapiskóta. A krémet elkészíted, bele habbá vert tejszín, zselatin, és az ananász, tortaformába alulra piskóta (előtte tejbe kell áztatni) rá a krém, és egy napra hűtő (de legalább egy éjszakára).

NAgyon egyszerű és gyorsan kész:)

Ha édesebbre akarod, akkor bármilyen gyümölcs jó bele,pl. őszibarack, és van csokis aranka krém is, ami eperrel isteni, lehet variálni, és el sem tudod rontani, legfeljebb folyós lesz a krém, de kanállal akkor is finom:)

2009. dec. 18. 13:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Készíts tiramisut! Mascarpone sajtot vegyél hozzá, annak a tetején belül recept is van - isteni!
2009. dec. 18. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!