Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem kiflis-rakottas...

Írnátok nekem kiflis-rakottas édességeket?

Figyelt kérdés

Biztosan tele vele a google, de én arra vagyok kíváncsi, amit ti készítetek.

Pl. ti hogyan csináljátok a máglyarakást? Én évekkel ezelőtt gyakran sütöttem, de nem pontosan emlékszem rá. És a neten sem találtam meg azt a receptet. A hétvégén szeretnék ilyesmit kreálni ebédre.

Egyebeket is szívesen olvasnék.

Köszönöm.


2011. máj. 13. 13:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Túrós kifli: Karikára vágom a kifliket, cukros, tojásos tejben megáztatom. A sorok közé mazsolát szórok. Kivajazott, zsemlemorzsás jénaiba belerakosgatom. Tetejére túróból, tojássárgájából, reszelt citromhéjból, cukorból, tejfölből és a habbá vert fehérjéből készült massza, mehet a sütőbe.
2011. máj. 13. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

MÁKOS GUBA

Én nekem ez a recept bevált:

Hozzávalók:


2 dkg élesztő

40 dkg liszt

1 dl tej

5 dkg vaj

3 tojássárgája

5 dkg porcukor

5 dl tej

10 dkg cukor

10 dkg vaj

25 dkg mák

1 vanília rúd

citrom


Elkészítés:


Az élesztőt elkeverjük 1 dl langyos tejjel, kevés porcukorral és langyos helyen kelni hagyjuk. Összekeverjük a lisztet, olvasztott vajat, tojássárgájákat, porcukrot, sót és a kovászt, jól kidolgozzuk és langyos kb. 30-35 fokos helyen megkelesztjük. A tésztából hosszú hengereket formázzuk kivajazott sütőlemezre tesszük és közepes sütőben pirosra sütjük. A tejet a cukorral, vajjal, vanília rúddal, reszelt citromhéjjal felforraljuk, beletesszük az őrölt mákot és alaposan összekeverjük. A megsült tésztát összevágjuk, beletesszük a tejbe, óvatosan összerázzuk és nagyon kis lángon felforraljuk. A mákos gubát melegen porcukorral megszórva, vagy hidegen is tálalhatjuk.


Kevésbbé macerás gyors MÁKOS GUBA:

15 evőkanál darált mák

7 evőkanál porcukor



1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor

Kb. 10 darab száraz kiflit karikákra vágjuk. A 1l tejet 1 bd vaníliarúd kikapart belsejével vagy 1 csomag vaníliás cukorral felforraljuk. A kifliket a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és nagyjából kinyomkodjuk belőle a tejet. Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukros mákot (15 ek. darált mák + 7 ek. porcukor) szórunk rá, megint kiflit és megint mákot, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha marad még mák, szórjuk meg a tetejét is vele.7-8 percre mehet az előmelegített a sütőbe. Én pluszban szoktam még mázet csurgatni a tetejére, vagy pirított teavajjal locsolom meg.

2011. máj. 13. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
2011. máj. 13. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!