Lekvárt szeretnék el tenni. Elég ha csak simán elmosom az üvegeket?
Itt megtalálod ,hogy melyik modszert tudod megcsinálni .
Én nagy lekváros vagyok, de el nem tudom képzelni, hogy most milyen gyümölcsöd van feleslegben, amiből lekvárt készítenél. Elárulnád?
Én a mosogatógépbe szoktam a legmagasabb hőfokú programra betenni az üvegeket és a fedőket is. A gépi mosogatószer tartalmaz peroxidokat is, ami fertőtlenít.
a dunszt az ez? -->Megfőzöd a lekvárt, üvegekbe töltöd, lefeded és ruhákkal kibélelt kosárba teszed, jól betakarod az üvegeket és ott hagyod kihűlni.
3.Forrón üvegbe rakjuk, tetejére kevés Na- benzoátot teszünk.
4.Száraz dunsztba rakjuk
igy értem. hogy az utolsó lépés ez lenne amit leirtam- hogy belerakom a meleg üvegbe majd rárakom a fedőt és áttekerem -lefedem száraz ruhával.
kell hozzá mindenesetben fólpakk vagy elég ha csak az üveg tetőt teszem rá?
Forró mosogatószeres vízben elmosod az üvegeket, tetőket. többször elöblíted, és egy patyolat tiszta konyharuhára vagy abroszra leforgatva hagyd megszáradni.
A kész forró lekvárt beletöltöd az üvegekbe, rácsavarod a tetőt (nem kell folpack ). újságpapírba tekered és pokrócok közé teszed őket, hogy minél tovább melegen maradjanak. ez a szárazdunszt.
Ha van hűtőboxod, a papírba tekert üvegeket ebbe is teheted, és rateszed a tetejét, 2 napig benne tartod. utána mehet a polcra.
Ha akarsz a lekvár tetejére(üvegenként) tehetsz egy csipetnyi Na-benzoátot, de, ha jól ki van főzve, akkor elvileg nem szabad megromlania tartósító nélkül sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!