Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lekvárt szeretnék el tenni....

Lekvárt szeretnék el tenni. Elég ha csak simán elmosom az üvegeket?

Figyelt kérdés
vagy valamilyen módszerrel kell? -ecetes viz
2014. márc. 27. 11:55
 1/9 anonim ***** válasza:

[link]

Itt megtalálod ,hogy melyik modszert tudod megcsinálni .

2014. márc. 27. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Én nagy lekváros vagyok, de el nem tudom képzelni, hogy most milyen gyümölcsöd van feleslegben, amiből lekvárt készítenél. Elárulnád?


Én a mosogatógépbe szoktam a legmagasabb hőfokú programra betenni az üvegeket és a fedőket is. A gépi mosogatószer tartalmaz peroxidokat is, ami fertőtlenít.

2014. márc. 27. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
almalekvárt szeretnék késziteni.
2014. márc. 27. 12:08
 4/9 A kérdező kommentje:
az úgy jó gondolom hogy közvetlenül töltés előtt elfőzőm nagylábosba az üvegeket, és megtöltöm majd lezárom?
2014. márc. 27. 12:10
 5/9 A kérdező kommentje:

a dunszt az ez? -->Megfőzöd a lekvárt, üvegekbe töltöd, lefeded és ruhákkal kibélelt kosárba teszed, jól betakarod az üvegeket és ott hagyod kihűlni.


3.Forrón üvegbe rakjuk, tetejére kevés Na- benzoátot teszünk.

4.Száraz dunsztba rakjuk



igy értem. hogy az utolsó lépés ez lenne amit leirtam- hogy belerakom a meleg üvegbe majd rárakom a fedőt és áttekerem -lefedem száraz ruhával.


kell hozzá mindenesetben fólpakk vagy elég ha csak az üveg tetőt teszem rá?

2014. márc. 27. 12:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Én elmosás után kevés hipóval egymás után átöblítem az üvegeket és fedőket is, majd két-háromszor vízzel a hipó maradványát kiöblítem. Belefőzöm a lekvárba a nátrium-benzoátot (de csak spórolósan !, kb. késhegynyit 5-10 literre is). Üveg teteje alá semmit nem teszek. A szárazdunszt kell. Ajánlatos sűrűre főzni a lekvárt, mert a hígabb könnyebben romlik meg.
2014. márc. 27. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Forró mosogatószeres vízben elmosod az üvegeket, tetőket. többször elöblíted, és egy patyolat tiszta konyharuhára vagy abroszra leforgatva hagyd megszáradni.

A kész forró lekvárt beletöltöd az üvegekbe, rácsavarod a tetőt (nem kell folpack ). újságpapírba tekered és pokrócok közé teszed őket, hogy minél tovább melegen maradjanak. ez a szárazdunszt.

Ha van hűtőboxod, a papírba tekert üvegeket ebbe is teheted, és rateszed a tetejét, 2 napig benne tartod. utána mehet a polcra.

Ha akarsz a lekvár tetejére(üvegenként) tehetsz egy csipetnyi Na-benzoátot, de, ha jól ki van főzve, akkor elvileg nem szabad megromlania tartósító nélkül sem.

2014. márc. 27. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
és ha üvegenként egy késhegynyit teszek a natrium benzoátból az úgy jó ? vagy tényleg csak minimális kell üvegenként?
2014. márc. 27. 12:26
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi már kaptam választ :))
2014. márc. 27. 12:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!