Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni zserbós...

RoŁanĐ kérdése:

Hogyan kell csinálni zserbós lekvárt?

Figyelt kérdés
Láttam a neten, hogy már ezt is kitalálták, ám szívesebben készíteném el magamnak próbaképpen, hogy milyen lehet, ha esetleg valaki már próbálkozott vele vagy van elképzelése azt szívesen meghallgatnám!

2014. febr. 13. 01:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen az a zserbós lekvár? A zserbó egy sütemény, a lekvár gyümölcsből készül és a süteményre teszik.
2014. febr. 13. 07:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Elsö: a zserbólekvár nem sütemény, hanem lekvár, aminek az ízesítése emlékeztet a süeteményére.

Kérdezö: nemrég olvastam receptet valahol a neten, megpróbálom megkeresni.

2014. febr. 13. 07:09
 3/5 anonim ***** válasza:

A pontos receptet nem találtam meg, csak egy rövid jegyzetet.

Eszerint 1 kg sárgabaracklekvárba kell 200 g darált diót, és 50 g reszelt étcsokit keverni, összeforralni, beleönteni fél dl rumot és úgy üvegekbe tölteni. Legalább egy-két hétig kell érlelni, utána fogyasztható. Természetesen hosszabb állás után még finomabb.

Sok sikert.

2014. febr. 13. 07:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Kiveszel a házi befőttes üvegből pár kanál lekvárt és összekevered darált dióval.ha savanyúnak találod, egy kanál kristálycukrot is tegyél bele. isteni, ahogy roszog.

sárgabarackból és eperből szoktam magamnak nasit csinálni így, amikor már nem tudom mit ennék édesség gyanánt:)

Én, mint lekvárt, dióval nem tenném el, mondjuk nyári befőzéskor télire, mert a dióban lehet olyan koszrészecske, ami veszélyeztetné az egész lekvár jövőjét.De ez csak a szerény véleményem.

2014. febr. 13. 10:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Ohh, köszönöm a gyors válaszokat! Tutira kipróbálom, kíváncsi vagyok!
2014. febr. 13. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!