Hogyan kell csinálni zserbós lekvárt?
Elsö: a zserbólekvár nem sütemény, hanem lekvár, aminek az ízesítése emlékeztet a süeteményére.
Kérdezö: nemrég olvastam receptet valahol a neten, megpróbálom megkeresni.
A pontos receptet nem találtam meg, csak egy rövid jegyzetet.
Eszerint 1 kg sárgabaracklekvárba kell 200 g darált diót, és 50 g reszelt étcsokit keverni, összeforralni, beleönteni fél dl rumot és úgy üvegekbe tölteni. Legalább egy-két hétig kell érlelni, utána fogyasztható. Természetesen hosszabb állás után még finomabb.
Sok sikert.
Kiveszel a házi befőttes üvegből pár kanál lekvárt és összekevered darált dióval.ha savanyúnak találod, egy kanál kristálycukrot is tegyél bele. isteni, ahogy roszog.
sárgabarackból és eperből szoktam magamnak nasit csinálni így, amikor már nem tudom mit ennék édesség gyanánt:)
Én, mint lekvárt, dióval nem tenném el, mondjuk nyári befőzéskor télire, mert a dióban lehet olyan koszrészecske, ami veszélyeztetné az egész lekvár jövőjét.De ez csak a szerény véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!