Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » "Az élesztőt a tejben a...

"Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. " Ez pontosan mit takar?

Figyelt kérdés
2009. dec. 16. 23:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Hát, le lehet szólni, le lehet pontozni, érdekes módon nekem mindig nagyon jól felkel a tésztám, hiába csak kevés ideig kelesztem az élesztőt, meg sót is teszek bele a tejbe! Tök mindegy mit írtok, a tények igazolnak!
2009. dec. 17. 12:36
 12/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat... :)
2009. dec. 17. 13:07
 13/18 anonim ***** válasza:
ma 12:24-es: ha tudsz németül, akkor linkelek neked receptet.
2009. dec. 17. 13:58
 14/18 anonim ***** válasza:
19%

Ne német receptet linkelj, hanem magyart!!!

A németek teljesen más technologiával sütnek,főznek és teljesen máa anyagokat használnak.

Magyar recept pedig ilyet nem ír, hogy sós-cukros tejben futtasd az élesztőt...

2009. dec. 25. 00:55
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

most akkor arról vitatkoztok hogy létezik e ilyen recept vagy aról hogy csak magyar recpet nincs ilyen.. ez hülyeség

van ilyen recept és ennyi a só igenis mehet az élesztőre nyilván nem nyolcvanszoros mennyiségben hanem az előírt mennyiségben..

2009. dec. 25. 10:06
 16/18 anonim ***** válasza:
24%

Már elnézést, de a német receptben is ugyanolyan alapanyagok vannak, mint a magyarokban, ugyanolyan lisztet, éleszöt, cukrot, vajat és tojást tesznek bele, mint Magyarországon - nem tudom, mivel magyaráznád, hogy itt más alapanyagok vannak - és müködik a recept, söt már sokat megsütöttem Magyarországon magyar alapanyagokkal és minden gond nélkül sikerült.

Persze, ha szerinted a magyar alapanyagok valami különlegesek, meg semmi újat nem vagy képes kipróbálni, akkor a hiba benned van.

2009. dec. 25. 17:24
 17/18 anonim ***** válasza:
23%
nahát..nem hittem volna hogy "vérremenő" vita lesz abból, hogy teszek sót az élesztőhöz hehehehe XD XD XD!!Csak egy fél csipetnyit egyébként ha már ez is felmerült.
2009. dec. 26. 20:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Az élesztő nem kovász. A kovászba nem kell élesztőt tenni.

[link]

2013. aug. 12. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!