Mit jelent az, hogy az élesztőt tejben felfuttatjuk?
Figyelt kérdés
Még nem csináltam ilyet, megköszönöm, ha valaki leírja.2010. máj. 3. 19:53
1/6 anonim válasza:
langyos tejbe teszel egy kávéskanál cukrot, belemorzsolod az élesztőt és megvárod, míg szaporodni kezd (habos lesz a tej élesztőszínű hab)
3/6 anonim válasza:
A célja, hogy az élesztö könnyebben tudja atésztát megkeleszteni.
Tejet (kb 1 dl) meg kell langyositani - legfeljebb 35 fokra, mert ez felett tönkreteszi, leforrázza az élesztöt - beletenni 1-2 kocka cukrot (vagy egy teáskanálnyit), belemorzsolni az élesztöt és szobahömérsékleten állni hagyni. Ekkor az éleszö-tej keverék kis idö múlva habosnak néz ki és sokkal nagyobb térfogata lesz - ezért feltétlen nagyobb tálba célszerü tenni, mert különben kifut.
4/6 igabcsy válasza:
Mivel jellemzően nincs ételhőmérőnk én úgy szoktam ellenőrizni a tej hőmérsékletét, hogy beledugom az ujjamat, és "kézmelegnek" kell lennie. Ez a legegyszerűbb módszer.
5/6 anonim válasza:
A sok jó választ annyival egészíteném ki, hogy 40 C-fokos sütőbe teszem fél órára.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, így már értem.
2010. máj. 4. 16:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!